Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέος επικεφαλής styling στην Kia Motors

Ελλάδα 13:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέος επικεφαλής styling στην Kia Motors

ΝΕΑ

Νέος επικεφαλής styling στην Kia Motors

ΝΕΑ

O Pierre Leclercq ανέλαβε το ρόλο του νέου επικεφαλής styling της Kia Motors και θα είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της μακροπρόθεσμης στρατηγικής σχεδιασμού της μάρκας στην καινοτομία σχεδιασμού για εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, υλικά και προϊόντα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Βέλγος θα έχει ως έδρα του, το κέντρο σχεδιασμού της Kia στη Ναμγιάνγκ της Κορέας και θα αναλάβει τη δημιουργία ενός συνεπούς σχεδιαστικού DNA που θα εφαρμόζεται σε όλη τη γκάμα των νέων μοντέλων της Kia.

Παράλληλα, στόχος του θα είναι να ενισχύσει τη συνεργασία σχεδιασμού μεταξύ του παγκόσμιου δικτύου σχεδιασμού της εταιρείας, το οποίο αποτελείται από το στούντιο σχεδιασμού στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Κίνα και την Κορέα.

Advertisement
Advertisement

Ο Leclercq θα αναλάβει το νέο του ρόλο στα τέλη Σεπτεμβρίου, δουλεύοντας στενά με τον Peter Schreyer, Πρόεδρο και Διευθυντή Σχεδιασμού της Hyundai Motor Group, και τον Seon Ho Youn, Διευθυντή του Κέντρου Σχεδιασμού Kia στην Κορέα.

«Ο Pierre Leclercq έχει μια μοναδική γνώση που αφορά στο σχεδιασμό οχημάτων παγκόσμια και φέρνει μαζί του την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία για να ενισχύσει την ταυτότητα σχεδιασμού της Kia τα επόμενα χρόνια. Ο σχεδιασμός έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο στην αλλαγή της μάρκας και ο Pierre θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι η προσέγγισή μας με βάση το σχεδιασμό παραμένει συνεπής σε όλα τα νέα μοντέλα που κυκλοφορούν στις νέες κατηγορίες», είπε σχετικά ο Schreyer.

Ο κ. Leclercq αποφοίτησε το 1998 από το Art Center College of Design στην Πασαντένα της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ με πτυχίο στο Transportation Design.  Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ιταλία στο Zagato, ακολουθώντας το studio Ghia της Ford, στη συνέχεια ξεκίνησε να εργάζεται για την BMW στην Καλιφόρνια και στο Μόναχο ως εξωτερικός σχεδιαστής, προτού γίνει ο επικεφαλής του σχεδιασμού της υπό μάρκας M performance. Ο κος Leclercq εντάσσεται στην Kia από την τελευταία θέση του ως επικεφαλής του σχεδιασμού της Great Wall Motors.

Advertisement

Pierre Leclercq

«Παρακολούθησα με προσοχή την ανάπτυξη του εμπορικού σήματος της Kia και δεν θα μπορούσα να μην είμαι ενθουσιασμένος που θα γίνω μέρος αυτής της πρωτοποριακής ομάδας σχεδιασμού. Η Kia θεωρεί σημαντικό τον σχεδιασμό και την αισθητική τοποθετώντας τα στην καρδιά της ανάπτυξης των νεών της αυτοκινήτων και είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ με τους ταλαντούχους σχεδιαστές που έχουν κάνει το εμπορικό σήμα Kia συνώνυμο με το τολμηρό και μοντέρνο design», σχολίασε ο Leclercq.

Advertisement

Βιογραφικό – Pierre Leclerq
2013 – 2017  Head of Design at Great Wall Motors Global
2011 – 2013  Brand Design Chief, BMW M
2004 – 2010  Senior Exterior Designer, BMW Munich
2000 – 2003  Exterior Designer, BMW Los Angeles
1999 – 2000  Ford Advanced (Ghia studio), Turin Italy