Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο SEAT Leon τον Μάρτιο

Ελλάδα 16:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο SEAT Leon τον Μάρτιο

ΝΕΑ

Νέο SEAT Leon τον Μάρτιο

ΝΕΑ

Η SEAT δοκιμάζει την επόμενη γενιά Leon από τον Μάιο του τρέχοντος έτους και έχουμε καταγράψει αρκετά πρωτότυπα, μια αρκετά σαφή εικόνα για το σχήμα του νέου μοντέλου. Έχουμε επιφορτίσει τους ταλαντούχους καλλιτέχνες μας να καταργήσουν ουσιαστικά τα καμουφλάζ των δοκιμαστικών οχημάτων οπότε αξίζει να δείτε το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Εάν το πραγματικό αυτοκίνητο είναι κάπως έτσι, θα έχουμε ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα της κατηγορίας στην ευρωπαϊκή αγορά. Οι προεξοχές στο αμάξωμα σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο μεταξόνιο θα πρέπει να δώσουν στο νέο Leon μια πιο ώριμη και δυναμική εμφάνιση, καθώς και σημαντικά περισσότερο χώρο στην καμπίνα. Προσθέστε σε αυτό πολλές ακόμα επιλογές προσαρμογής και νέες τεχνολογίες, και έχετε έναν αρκετά καλό all-rounder ισχυρό ανταγωνιστή των Ford Focus και Volkswagen Golf.

Το νέο Leon θα έχει επίσης την πολύ σημαντική αποστολή να δοκιμάσει την ηλεκτροκίνηση της SEAT, θα γίνει το πρώτο υβριδικό μοντέλο της μάρκας. Δεν θα θέσει νέα πρότυπα, αλλά θα είναι σε θέση να ταξιδέψει μέχρι και 50 χιλιόμετρα μόνο με ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό δεν είναι ένας αριθμός που αλλάζει το παιχνίδι στον κλάδο, αλλά θεωρώντας ότι το Leon είναι πρωτίστως ένα αυτοκίνητο που κινείται αστικά και περιαστικά δείχνει αρκετό για τους περισσότερους οδηγούς. Φυσικά, η SEAT θα πουλήσει το hatchback (θα διαθέτει και έκδοση wagon) με μια σειρά παραδοσιακών βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων. Όλα θα υιοθετούν τούρμπο και θα συμμορφώνονται με τα τελευταία και αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών ρύπων της Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

Η SEAT πρόκειται να δείξει ως πρωτότυπο το νέο Leon κατά τη διάρκεια του επόμενου Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο του 2019. Η έκδοση παραγωγής θα ακολουθήσει αργότερα τον ίδιο χρόνο, πιθανότατα τον Σεπτέμβριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία πιθανότατα δεν θα έχει στη γκάμα τρίθυρο, καθώς η ζήτηση για τέτοια οχήματα είναι πολύ χαμηλή, ωστόσο, μερικές αναφορές διαρρέουν την πρόθεση της φίρμας να υπάρχει και Crossover εκδοχή προσεχώς.

2020-seat-leon-rendering-tsiro-640