NewsAuto.gr
ΝΕΑ

To νέο Renault Megane RS Trophy δοκιμάζεται στο Ρινγκ

Η ακραία και συνάμα σκληροπυρηνική έκδοση του νέου Renault Megane, με το ακρωνύμιο «RS Trophy»βρίσκεται σε διαδικασία εντατικών δοκιμών στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, όπως μας δείχνουν και οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες.

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Όπως διακρίνουμε και στις φωτογραφίες, το νέο Megane RS Trophy θα διαθέτει ένα διαφορετικό αεροδυναμικό πακέτο σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις, με φαρδύτερα φτερά, επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και έναν χαρακτηριστικό αεραγωγό στο καπό. Σύμφωνα με πληροφορίες που μας έρχονται από τη Γαλλία, από το κορυφαίο εκ των Megane πιθανότατα για χάρη του μικρότερου δυνατού βάρους, να αφαιρεθούν τα πίσω καθίσματα, το εμπρός καπό να είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, ενώ θα έχουν αφαιρεθεί και οι επενδύσεις από τις πόρτες.

Νέες ρυθμίσεις θα έχει υποστεί και η ανάρτηση, με σκληρότερα ελατήρια και αμορτισέρ ακόμα και από την έκδοση Cup, ένα στοιχείο που ίσως αποδεικνύει ότι η RS Trophy να είναι προσανατολισμένη αποκλειστικά για χρήση πίστας. Τέλος, κάτω από το καπό θα υπάρχει ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1,8 λίτρων, με την απόδοσή του να αυξάνεται από τους 280 στους 300 ίππους.

Φυσικά οι τεχνικοί της Renault έχουν στο μυαλό τους να πάρουν και πάλι το ρεκόρ γύρου στο Ρινγκ, που κατέχει εδώ και λίγο καιρό το νέο Honda Civic Type R.