Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Νέα Yamaha Tenere 700, η επιστροφή στα μεσαία κυβικά (+Video)

Ελλάδα 9:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Yamaha Tenere 700, η επιστροφή στα μεσαία κυβικά (+Video)

NEWSMOTO

Νέα Yamaha Tenere 700, η επιστροφή στα μεσαία κυβικά (+Video)

NEWSMOTO

Το διάσημο όνομα Tenere της Yamaha επιστρέφει στα μεσαία κυβικά με την νέα adventure μοτοσυκλέτα που παρουσίασαν οι Ιάπωνες. Η νέα Tenere 700 υπόσχεται να σας πάει παντού βάζοντας για τα καλά την περιπέτεια στη ζωή σας.

Advertisement
Advertisement

Το όνομα Tenere (Tenere, μια λέξη των Τουαρέγκ που σημαίνει “έρημος” ή “ερημότοπος”) έχει συνδεθεί άρρηκτα με την Yamaha και τις πολλές νίκες της ιαπωνικής εταιρίας στο διάσημο ράλυ Dakar και την αντίστοιχη σειρά μοτοσυκλετών on-off. Η νέα Tenere 700 έρχεται να εκπροσωπήσει την Yamaha στην μεσαία κατηγορία κυβισμού έπειτα από καιρό και είναι ένα ολοκαίνουριο μοντέλο.

H Tenere 700 παρουσιάστηκε πέρσι σαν πρωτότυπο και φέτος σαν μοντέλο παραγωγής στην διεθνή έκθεση μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο της Ιταλίας. Χρησιμοποιεί νέο διπλό σωληνωτό πλαίσιο κατασκευασμένο από ατσάλι με το πιρούνι να είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο.

Σχεδιαστικά ξεχωρίζει για το λεπτό “αθλητικό” της design που θυμίζει τις μοτοσυκλέτες που συμμετέχουν στο διάσημο ράλυ Dakar, με το εμπρός μέρος με τους τέσσερις LED προβολείς να παίρνει στοιχεία των πιο πρόσφατων εργοστασιακών μοτοσυκλετών για ράλι αλλά και της πρωτότυπης μοτοσυκλέτας T7 της Yamaha.

Advertisement
Advertisement

yamaha_tenere_700_2019

Ο κινητήρας της Tenere 700 είναι ο εν σειρά δικύλινδρος της Yamaha των 689 κ.εκ. και αποδίδει 73,4 ίππους και 6,93 κιλά ροπής στις 9.000 και 6.500 σ.α.λ. αντίστοιχα. Με το ρεζερβουάρ των 16 λίτρων η Yamaha ανακοινώνει αυτονομία μεγαλύτερη των 350 χλμ.

yamaha_tenere_700_2019-1

Advertisement

Μεγάλες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου δίνει η στενή σχεδίαση της Tenere 700 που αφήνει μεγάλη ελευθερία κινήσεων στον αναβάτη, οι αναρτήσεις με μεγάλες διαδρομές 210 και 200 χλστ. εμπρός και πίσω αντίστοιχα αλλά και οι χωμάτινοι ακτινωτοί τροχοί με διαστάσεις 21 ίντσες εμπρός και 18 πίσω. Το ύψος της σέλα φτάνει τα 880 χιλ.

yamaha_tenere_700_2019-3

Advertisement

Ο πίνακας οργάνων έχει σχεδιαστεί για την τοποθέτηση aftermarket συσκευών πλοήγησης, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε πρόσθετο εξοπλισμό ανάλογα με τις απαιτήσεις σας, όπως GPS, οδικές συσκευές ανάγνωσης βιβλίων και smartphone.

yamaha_tenere_700_2019-2

Το σύστημα πέδησης αποτελείται από διπλούς κυματοειδούς δίσκους 282 χιλ. και έναν κυματοειδή πίσω δίσκο 245 χιλ. που προσφέρει υψηλά επίπεδα ισχύος φρεναρίσματος και μπορεί να απενεργοποιηθεί για καλύτερο έλεγχο στο χώμα.

Advertisement

Δείτε τη νέα Tenere 700 σε δράση στο βίντεο που ακολουθεί.