Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έρχονται φθηνά ηλεκτρικά από την Ιταλία!

Ελλάδα 19:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχονται φθηνά ηλεκτρικά από την Ιταλία!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έρχονται φθηνά ηλεκτρικά από την Ιταλία!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Tazzari διεκδικεί λίγο από τη δόξα των παραδοσιακών αυτοκινητοβιομηχανιών της χώρας, με τρία ιδιαίτερα ενδιαφέροντα οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Να εδραιώσει το όνομά της δίπλα στις θρυλικές αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας επιθυμεί η ιταλική εταιρεία κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, Tazzari Group, με έδρα της την Ίμολα, στη Βόρεια Ιταλία.

Η Tazzari συμμετείχε στην διεθνή έκθεση μοτοσικλέτας του Μιλάνου (EICMA), με τα εκθέματά της, όμως, να μην αφορούν κάποια δίκυκλα προϊόντα, αλλά κάποια μικρά ηλεκτρικά τετράτροχα.

Στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας θα προστεθούν τα διθέσια ηλεκτρικά πόλης, Minimax 45 και Minimax 80, το ελαφρύ επαγγελματικό Minimax Cubo, αλλά και ένα όχημα ελεύθερο χρόνου, τύπου buggy, το Zero 4.

Advertisement
Advertisement

To Minimax 45 προσφέρεται με δύο εκδόσεις μπαταριών, ενεργειακής χωρητικότητας 5,6 ή 11,2 kWh που εξασφαλίζουν 81 και 162 χλμ. αυτονομίας αντίστοιχα. Από τη μεριά του το Minimax 80 θα διατίθεται είτε με μπαταρίες των 7,8 ή 11, 2 kWh για διάνυση 112 ή 162 χλμ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ονομασίες των μοντέλων υποδηλώνουν τη μέγιστη ταχύτητα που μπορούν να αναπτύξουν, με το Minimax 45 να υπάγεται στην κατηγορία οχημάτων που μπορούν να οδηγηθούν από τα 14 έτη.

Το Minimax 45 διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, με τον ηλεκτροκινητήρα να τοποθετείται στο μπροστινό μέρος και να παράγει 8 ή 13,5 ίππους. Ελάχιστα πιο «ισχυρό» είναι το Minimax 80 μιας και η μέγιστη απόδοση του ηλεκτρικού μοτέρ φτάνει τα 20 άλογα.

Advertisement

Αμφότερες οι εκδόσεις θα ενσωματώνουν on-board φορτιστή ισχύος  2 kW, αλλά και αρκετά σύγχρονα συστήματα όπως  Bluetooth audio system και εκκίνηση του κινητήρα δίχως κλειδί, με την τιμή εκκίνησης να ανέρχεται σε 12.990 ευρώ. Αυτή βέβαια θα αυξηθεί αν προστεθούν κάποια από τα προαιρετικά συστήματα όπως το ABS, το air conditioning και η κάμερα οπισθοπορείας.

Advertisement

Το Minimax Cubo προσφέρεται σε τρεις επαγγελματικές εκδόσεις – pick up, βαν, η ως σασί συμβατό με πολλούς τύπους διαμόρφωσης.

Το μήκος είναι 3,23 μέτρα, το πλάτος μόλις 1,2 μ. και οι μεταφορικές δυνατότητες επαρκούν για μια ευρωπαϊκή παλέτα, με το ωφέλιμο φορτίο να φτάνει τα 600 κιλά. Ενσωματώνει μια μπαταρία 22,4 kWh που υπόσχεται 312 χλμ. αυτονομίας, η τελική αγγίζει τα 65 χλμ. και η τιμή του ξεκινά από τα 17.990 ευρώ.

Τελευταίο μέλος της νέας σειράς μοντέλων είναι το Tazzari Zero 4, ένα περιπετειώδες όχημα για απρόσκοπτη κίνηση σε αμμουδιές.

Advertisement

Το συμπαθέστατο buggy ενσωματώνει έναν ηλεκτροκινητήρα 34 ίππων, ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 14,2 kWh για έως και 180 χλμ. αυτονομίας.

Η τιμή του ξεκινά από τα 18.990 ευρώ, με το όχημα να ενδείκνυται για χρήση ως rental car.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot: Μόνο ηλεκτρικά από το 2030 στην Ευρώπη
Ηλεκτρικά φορτηγά για τη Skoda Auto
Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι… full ηλεκτρικά! (video)