Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι στην Αττική – Φεύγει τελικά ο “Μπάλλος”;

Ελλάδα 12:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι στην Αττική – Φεύγει τελικά ο “Μπάλλος”;

ΝΕΑ

Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι στην Αττική – Φεύγει τελικά ο “Μπάλλος”;

ΝΕΑ

Ανοιχτοί είναι σχεδόν όλοι οι δρόμοι της Αττικής, μετά τη σφοδρή κακοκαιρία «Μπάλλος» – Τι αναφέρει η πρόβλεψη της Ε.Μ.Υ για σήμερα Παρασκευή;

Advertisement
Advertisement

 

• Η σφοδρότητα της κακοκαιρίας στην Αττική οδήγησε σε προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας στον Κηφισό και στην Παραλιακή, τελικά από τις 03:00 χθες τα ξημερώματα μέχρι τις 06:00 σήμερα το πρωί..

• Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στην Πειραιώς καθώς και στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου στο 12ο χιλιόμετρο στη Θέση Λούμπα.

Advertisement
Advertisement

Ανοιξε η κυκλοφορία και στην παλαιά Λεωφ. Ποσειδώνος .

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ LIVE ΕΔΩ

 

Advertisement

Αναφορικά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σταθερής τροχιάς στην Αττική, οι συρμοί του τραμ θα παραμείνουν στο Αμαξοστάσιο ως τις 8 το πρωί σήμερα, οπότε και θα επανεξεταστούν οι συνθήκες για την λειτουργία της Γραμμής. Αντίθετα, οι Γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό λειτουργούν κανονικά. Κανονικά θα κινηθούν και τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, με εξαίρεση τα τμήματα της Λ.Κηφισού και της Παραλιακής, για τις ώρες που θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Παράλληλα, κλειστές παραμένουν σήμερα όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ανοιχτές, επίσης, θα παραμείνουν σήμερα όλες οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Advertisement

Αντίθετα, αναστέλλονται για τη σημερινή ημέρα οι εργασίες όλων των δικαστηρίων και εισαγγελιών της Αττικής, με εξαίρεση τις υποθέσεις που αφορούν αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, καθώς επίσης και οι υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω επείγοντος χαρακτήρα.

Προαιρετική παραμένει σήμερα η τηλε-εργασία σε όλο τον ιδιωτικό τομέα στο λεκανοπέδιο, μολονότι μια τέτοια εξέλιξη «ενθαρρύνεται» από την κυβέρνηση, όπως τόνισε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, καθώς «θα συνεισφέρει πολύ στην αποσυμφόρηση των δρόμων, έτσι ώστε εάν επιδεινωθεί το φαινόμενο, να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά», σημείωσε.

 

Η Πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή

Advertisement

Κακοκαιρία προβλέπεται σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7, στα πελάγη 8 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Nεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με ισχυρές βροχές κατά διαστήματα και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από ανατολικές διευθύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες, 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στην Ήπειρο θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια από ανατολικές στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς, 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα ισχυρές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα νότια 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7, βαθμιαία 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Στα βόρεια βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Την Πέμπτη ξεπέρασε τα 140 χιλιοστά η βροχόπτωση στην Αθήνα

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που σημειώνονται από την κακοκαιρία «Μπάλλος» στην Αττική και ιδιαίτερα στην πόλη των Αθηνών, άφησαν περισσότερα από 140 χιλιοστά βροχής σε κάποιες περιοχές προκαλώντας πληθώρα προβλημάτων. Τα μεγαλύτερα ύψη καταγράφηκαν στους σταθμούς Πατησίων (147 χιλιοστά), Αμπελοκήπων (145 χιλιοστά) και Περιστερίου (139 χιλιοστά).
Αξίζει να σημειωθεί ότι 1 χιλιοστό ύψους βροχής αντιστοιχεί σε 1 τόνο νερού ανά στρέμμα, επομένως επί παραδείγματι στην περιοχή των Πατησίων από το πρωί, οπότε ξεκίνησαν οι βροχοπτώσεις, έως το απόγευμα της Πέμπτης 14/10 έπεσαν 147 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της βροχόπτωσης στην Αττική καθώς και οι σταθμοί του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών  που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το απόγευμα της Πέμπτης 14/10. Στον ίδιο χάρτη σημειώνονται και οι περιοχές οι οποίες κάηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, οι οποίες φαίνεται να δέχτηκαν μικρότερους όγκους νερού με εξαίρεση την περιοχή του Τατοΐου όπου έπεσαν 101 χιλιοστά βροχής .

 

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στην Αττική έως το απόγευμα της Πέμπτης 14/10.

 

 

Ο Κηφισός χτες το μεσημέρι…

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τους ρούφηξε… η λάσπη (+video)
Οδήγηση στη βροχή: Τα SOS
Τι γίνεται αν περάσεις με το αυτοκίνητο μέσα από πολύ νερό; (+video)