Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP2020, Portimao: Νικητής ο Oliveira με αέρα… οικοδεσπότη!

Ελλάδα 12:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP2020, Portimao: Νικητής ο Oliveira με αέρα… οικοδεσπότη!

NEWSMOTO

MotoGP2020, Portimao: Νικητής ο Oliveira με αέρα… οικοδεσπότη!

NEWSMOTO

Ο τελευταίος αγώνας της εφετινής σεζόν του MotoGP ήρθε και πέρασε αφήνοντας μας τη γλυκόπικρη γεύση όλων όσων ευχάριστων φτάνουν σε ένα τέλος.

Advertisement
Advertisement

Αμιγώς γλυκιά βέβαια ήταν για το Miguel Oliveira, με τον Πορτογάλο να αποτελεί μια κατηγορία μόνος του στον αγώνα της πατρίδας του, παίρνοντας μια νίκη δίχως περιθώρια αμφισβήτησης – τη του μάλιστα στη μεγάλη κατηγορία. Ένα αποτέλεσμα που δικαίως δίνει στην KTM τους καλύτερους οιωνούς για το 2021.

Οι άλλες δυο θέσεις του βάθρου ήταν υπόθεση ανοικτή πραγματικά μέχρι την τελευταία στιγμή. Τότε δηλαδή που ο – α λα ιταλικά εργοστασιακός από του χρόνου – Jack Miller έκανε την κίνηση του και πήρε τη μπουκιά της 2ης θέσης από το στόμα του Franco Morbidelli που σε όλο τον αγώνα είχε το πλεονέκτημα. Αν αναλογιστεί κανείς βέβαια τον τερματισμό των υπόλοιπων Yamaha, η 3η θέση του του αναβάτη της Petronas φαντάζει.. «νίκη».

Advertisement
Advertisement

Εντυπωσιακός επίσης για ακόμα μια φορά, ο Pol Espargaro ήταν ο πρώτος εκτός βάθρου αναβάτης, χαρίζοντας και πάλι πορτοκαλί χαμόγελα στην Αυστριακή εταιρεία. Ένας ακόμα αναβάτης που συνιστά μια κατηγορία μόνος του, είναι ο Ιάπωνας Takaaki Nakagami, τον οποίο είδαμε να τερματίζει 5ος με τη Honda του να φέρνει το καλύτερο αποτέλεσμα για τον εν λόγω κατασκευαστή σε ακόμα ένα αγώνα.

Advertisement

Πίσω του, προσπαθώντας πολύ, τερμάτισε ο Andrea Dovizioso που πιθανότατα δεν θα ξαναδούμε να τρέχει σε αγώνα του MotoGP, ειδικά μετά το ψυχοφθόρο διαζύγιο με τη Ducati. Ευχάριστη έκπληξη στην 7η θέση ο Stefan Bradl, σε ένα φινάλε μιας απρόσμενης για εκείνον χρονιάς μετά τον τραυματισμό του Marc Marquez, τον οποίο και αντικατέστησε. Η RS-GP (Aprilia) του Aleix Espargaro τερμάτισε στην 8η θέση, με τη 10αδα της κορυφής να συμπληρώνεται από τους Alex Marquez και Johann Zarco, με Honda και Ducati, αντίστοιχα. Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ.

Advertisement

Ducati η πρωταγωνίστρια, Suzuki σε πλάνο δεύτερο, Yamaha σε ρόλο κομπάρσου

Έφτασε στην πηγή του Triple Crown μα νερό δεν ήπιε η Suzuki. Μπορεί ο πρωταθλητής του 2020, Joan Mir να ξεκινούσε τον αγώνα του από την 20η θέση εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων του Σαββάτου, αυτό δεν τον εμπόδισε όμως από το να φτάσει γρήγορα στη 10άδα. Κάπου εκεί ήρθε και η καταστροφή, με ένα «σκληρό μαρκάρισμα» του στο Bagnaia να οδηγεί στον τραυματισμό του ώμου του 2ου και στην απώλεια θέσεων για τον 1ο.

Advertisement

Εν τέλει, η εγκατάλειψη ήρθε και για τους δύο, αφενός λόγω πόνου για τον Fransesco, αφετέρου λόγω της πιθανότατα τραυματισμένης από την επαφή, GSX-RR του Mir. Κακός και ο αγώνας του Alex Rins, που αν και «έπαιζε» στην 8η θέση, τελικά τερμάτισε 15ος , δίνοντας πλαγίως το χρίσμα του Κατασκευαστή του 2020 στη Ducati. Για τη Yamaha το 2021 είναι μια χρονιά δύσκολη από τώρα, καθώς στην Πορτογαλία είδε σχεδόν άπαντες τους αναβάτες της εκτός 10αδας. Μεγάλο κρίμα για το Valentino Rossi, που στον τελευταίο αγώνα του με τον -επισήμως- εργοστασιακό μανδύα της Yamaha, πήρε μια «ιδρωμένη» 12η θέση.

Όλα αυτά με το φόντο των δοκιμών εξέλιξης θολό μα ελπιδοφόρο, με ένα Cal Crutchlow να έρχεται για τη θέση που αφήνει ο Jorge Lorenzo, του οποίου η προσφορά στο τέλος περιορίστηκε σε χολή για το Βρετανό. Σίγουρα, είναι επιεικώς ανάρμοστο για ένα 5ακις Παγκόσμιο Πρωταθλητή να «ξεκατινιάζεται» στα stories των social του, αποζητώντας την αναγνώριση και τη «δόξα» από τους φαν αντί για τους συναθλητές του. Όπως λένε όμως, τα στερνά τιμούν τα πρώτα…

Φινάλε

Στο δια ταύτα, το 2020 αποτέλεσε μια χρονιά ορόσημο για τους αγώνες. Πολυφωνία και αξιώσεις πολλών διαφορετικών αναβατών και κατασκευαστών, είναι τα θεμέλια του υγιούς ανταγωνισμού και αυτό φέτος απεδείχθη περίτρανα. Το μεγάλο ερωτηματικό για την επόμενη σεζόν ωστόσο παραμένει και δεν είναι άλλο από το πότε (και ακόμα χειρότερα αν) θα επανέλθει ο Marc Marquez. Μείνετε συντονισμένοι καθώς θα επανέλθουμε με την ανασκόπηση – ανά ομάδα- της χρονιάς που πέρασε, ρίχνοντας ματιές σε αυτή που έρχεται. Το 2021 δεν αργεί άλλωστε…

Διαβάστε επίσης:

Honda CB1000R MY2021: Βήμα στην εξέλιξη

BMW R 1250 GS & GS Adventure MY2021: Έμφαση στον εξοπλισμό

Triumph Tiger 850 Sport MY2021: Σε κάνει να αναρωτιέσαι