Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μόνο οθόνες στο ταμπλό της Harman!

Ελλάδα 19:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μόνο οθόνες στο ταμπλό της Harman!

ΝΕΑ

Μόνο οθόνες στο ταμπλό της Harman!

ΝΕΑ

Στην CES 2018 η Harman παρουσίασε τη δική της πρόταση για το ταμπλό του αυτοκινήτου. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή εφαρμογή της υψηλής τεχνολογίας στις οθόνες υψηλές ευκρίνειας, που καλύπτει πρακτικά όλο το πλάτος του ταμπλό- ενώ έχει και μερικές ακόμα οθόνες για «γαρνιτούρα» στις υπόλοιπες κάθετες επιφάνειες.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Advertisement
Advertisement

Η Harman που πλέον ανήκει στον Όμιλο Samsung, στη φετινή CES καταθέτει την δική της πρόταση για το ταμπλό των αυτοκινήτων του αύριο. Το Digital Cockpit παρουσιάζεται με τη μορφή πρωτοτύπου και μοιάζει σαν να έχει βγει από ταινία φαντασίας ή κάτι που μας έχει έρθει από το μέλλον.Από το κλασσικό, παραδοσιακό ταμπλό, έχει μείνει μόνο το σχήμα και η διάταξη των όγκων που το αποτελούν . Σε όλο του το πλάτος, το ταμπλό της Harman είναι μια τεράστια αναδιπλούμενη οθόνη που μπορεί να χωρίζεται σε παραπάνω από δύο μέρη και να προβάλλει πολλές διαφορετικές πληροφορίες.

harman-digital-cockpit-boi-530

Στην πραγματικότητα, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι αντίστοιχο. Το εντυπωσιακό όμως στην προκειμένη περίπτωση, είναι η ποιότητα στην κατασκευή του πρωτοτύπου που μοιάζει να είναι έτοιμο για να περάσει σε γραμμή παραγωγής κάποιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Η τεράστια οθόνη αφής, δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό και στον συνοδηγό να «ζητούν» πληροφορίες και διαφορετικές λειτουργίες ταυτόχρονα, με τη λογική των clouds, δύο διαφορετικών χρηστών ως προς την διαδοχή των εφαρμογών που μπορεί να ελέγξει κάθε ένας από τους δύο. Το πρωτότυπο στη φετινή CES, έχει εγκατασταθεί στο ταμπλό της Maserati GranCabrio που κοστίζει κάτι παραπάνω από 350.000 ευρώ αλλά η Harman υπογραμμίζει πως η διάταξη αυτή, μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε όχημα.

Advertisement

harman-digital-cockpit-boi-640

 

Advertisement