Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το μοναδικό και σπάνιο βαν της AMG MB 100 D

Ελλάδα 19:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το μοναδικό και σπάνιο βαν της AMG MB 100 D

ΝΕΑ

Το μοναδικό και σπάνιο βαν της AMG MB 100 D

ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG εδώ και αρκετά χρόνια μας προσφέρει μοντέλα διαφόρων αμαξωμάτων και κατηγοριών, τα οποία διαπρέπουν στον τομέα των επιδόσεων. Αυτό που δεν γνωρίζαμε ήταν η εμπλοκή της γερμανικής φίρμας και στον χώρο των επαγγελματικών οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

 

 

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Μέσω της επίσημης σελίδας της στο facebook, η Mercedes-AMG μας ταξιδεύει στο χρόνο, υπενθυμίζοντάς μας την εμπειρία της με το πρώτο και μοναδικό πετρελαιοκίνητο μοντέλο, το επαγγελματικό MB 100 D, που αποτελούσε τον πρόδρομο του Viano. To 1989 οι μηχανικοί από το Αφάλτερμπαχ αποφάσισαν να αφήσουν για λίγο την μετατροπή των επιβατικών μοντέλων της Mercedes και να απασχοληθούν με την βελτίωση του MB 100 D, το οποίο κατασκευαζόταν στο εργοστάσιο της Βιτόρια, στην Ισπανία. Ποιο ήταν το στοίχημα; Μα απλά να μεταμορφώσουν το συγκεκριμένο βαν σε ένα πολυχρηστικό όχημα.

amg-chariatis-530

Advertisement

Φυσικά, το αποτέλεσμα ήταν άκρως επιτυχημένο, με την AMG να βελτιώνει κυρίως την αισθητική του αμαξώματος. Εκτός του επανασχεδιασμένου εμπρός προφυλακτήρα, το «μοντιφικέ» MPV διέθετε πλαϊνές επεκτάσεις, μία δυναμικής σχεδίασης εμπρός μάσκα με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας bi-focal και ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών.

amg-chariatis-640

Advertisement

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η AMG δεν έκανε καμία επέμβαση στα μηχανικά μέρη του MB 100 D, αφήνοντας απείραχτο τον πετρελαιοκινητήρα OM 616 των 2,4 λίτρων, με την απόδοσή του να αγγίζει τους 72 PS. Τέλος, η τιμή της βασικής έκδοσης του συγκεκριμένου μοντέλου έφτανε τα 19.500 ευρώ, ενώ με το πακέτο της AMG σκαρφάλωνε στα 48.500 ευρώ.