Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Μύκονος: Χορός εκατομμυρίων για την προσέλκυση εκατομμυριούχων

Ελλάδα 11:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μύκονος: Χορός εκατομμυρίων για την προσέλκυση εκατομμυριούχων

MIRROR

Μύκονος: Χορός εκατομμυρίων για την προσέλκυση εκατομμυριούχων

MIRROR

Τα καινούργια καυτά ονόματα που ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη νέα σεζόν στο νησί, τα budget που ζαλίζουν και το ρεκόρ των προκρατήσεων.

Advertisement
Advertisement

 

Η εικόνα με τους τουρίστες να βολτάρουν ή να έχουν γεμίσει τα μαγαζιά αρχές Μαρτίου στο Γυαλό, την περιοχή στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε από την παρέα γνωστού αρχιτέκτονα που δραστηριοποιείται στο νησί. «Αν είμαστε έτσι τέλη Φλεβάρη, η σεζόν φέτος θα αρχίσει από τον Μάϊο» είπε στους φίλους του και όπως δείχνουν τα πράγματα αυτό θα συμβεί στο νησί των ανέμων.

Η Μύκονος αναμένεται να «βουλιάξει» φέτος όσο και αν επηρεαστεί σε κάποιο βαθμό από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και ίσως γι’ αυτό επικρατεί ένας χορός νέων αφίξεων εστιατορίων, beach club και ξενοδοχείων. Κάποια είναι σχεδόν έτοιμα και άλλα ετοιμάζονται με ταχείς ρυθμούς καθώς όλοι θέλουν στις αρχές Μαΐου να είναι έτοιμοι για την «πολεμική» όπως αναμένεται καλοκαιρινή περίοδο.

Advertisement
Advertisement

Το Pasha στην Φτελιά, είναι αναμφίβολα η πιο καυτή νέα άφιξη σε ότι αφορά το clubbing αφού κουβαλάει πάνω του την mentalite ενός από τα πιο μυθικά κλαμπ της Ίμπιζα. Αυτού από το οποίο παρευλάνουν κάθε χρόνο οι πιο διάσημοι dj’s του κόσμου στα decks του οποίου ο πολύς Calvin Harris έχει παίξει έξι φορές μέσα σε δύο εβδομάδες!

Έτερη καυτή άφιξη το διάσημο κλαμπ Billionaire του Φλάβιο Μπριατόρε που πριν από λίγες εβδομάδες γιόρτασε τις υπογραφές για το νέο εγχείρημα και την συνεργασία με το φίλο του Ζαννή Φρατζέσκο μέσα ή μια ανάσα από την Χώρα. Εκεί όπου ανοίγει μέσα στον Μάϊο και το νέο εστιατόριο Byblos από τον παλιό μάνατζερ του Interni Κωνσταντίνο Γκαβέλα, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά τα τελευταία χρόνια στο νησί.

Advertisement

Τέλος μετά από μια περιπετειώδη αναμονή όλα είναι έτοιμα για την άφιξη του Bagatelle που φέρνει ένα άρωμα από Σεν Τροπέ και Cote d’ Azur στη Μύκονο, αγαπημένο προορισμό του διεθνούς jet set.

 

Advertisement

Η επέλαση των Ισπανών και το κλαμπ των jet setters

Από το καλοκαίρι του 2017 έχει να ζήσει μεγάλες στιγμές η Φτελιά, που μέχρι τότε ήταν η μοναδική ουσιαστικά παραλία που δεν είχε ξαπλώστρες και δεν χρέωνε τα πουφ πάνω στα οποία χαλάρωναν οι πελάτες της. Οι Νεκτάριος Νικολόπουλος και Παύλος Γιαβής είχαν την πιο cool ακρογιαλιά σε μια Μύκονο που βίωνε την επέλαση Αράβων, Ρώσων και Τούρκων με «φουσκωμένους» τραπεζικούς λογαριασμούς. Όταν την άφησαν έγινε μια «στοιχειωμένη» παραλία αφού ούτε ο Αλέξανδρος Βαρβέρης που την πήρε δεν κατάφερε με τα ανάκλιντρα και τις ξαπλώστρες να της προσδώσει μια αίγλη που ποτέ άλλωστε δεν χρειαζόταν η Φτελιά.

Advertisement

Φέτος ο όμιλος Pasha που την απέκτησε στήνει πυρετωδώς το διάσημο κλαμπ της Ίμπιζα με σήμα κατατεθέν τα δύο κεράσια σε μια παραλία που σχεδόν πάντα φυσάει, κάτι όμως που δεν απασχολεί τους Ισπανούς. Θα ονομαστεί Ftelia by Pasha και θα λειτουργεί ως beach club το πρωί, με ξαπλώστρες και service στην παραλία ενώ θα υπάρχει και εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα και sushi.

Το μεγάλο μπαμ όμως αναμένεται να γίνει στα πάρτι για τα οποία φημίζεται το πιο διάσημο κλαμπ της Ίμπιζα, αφού φιλοξενεί τα πιο δυνατά ονόματα από τον χώρο των διάσημων dj’s.

Η συνολική επένδυση ξεπερνάει όπως λέγεται τα 4.000.000 ευρώ και μάλιστα σύμφωνα με τα όσα ακούγονται σε επιλεκτικές διαρροές, μόνο το budget που έχει εκπονηθεί για τους «μάγους» της μουσικής που θα ανέβουν στα decks του νέου κλαμπ, αγγίζει το 1.800.000 ευρώ! Κι όσο για τα ονόματα; Η λίστα περιλαμβάνει τον πολύ Marco Carola, τους Tale of Us, τον Solomon, τον Guy Gerber, τον Black Coffee ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και τον περιζήτητο Calvin Harris.

Στο κλαμπ θα δουλεύουν 120 άτομα σε 9ωρες βάρδιες και όλοι ανεξαιρέτως θα έχουν ένα ρεπό την εβδομάδα, τακτική που εφαρμόζει με τους εργαζόμενους του και ο Scorpios. Επίσης ο ίδιος όμιλος στήνει το Lio club σε χώρο δίπλα από το ομώνυμο καμπαρέ μέσα στην Χώρα, που πήγε πολύ καλά πέρυσι ώστε να χωρέσει κι άλλους big spenders πελάτες.

Τέλος οι Ισπανοί επελαύνουν και με ένα νέο ξενοδοχείο που θα λέγεται Casa Pasha το οποίο θα είναι έτοιμο το ερχόμενο καλοκαίρι, σε location λίγο πιο έξω από την Χώρα με στιλιστικές επιρροές που θα συνδυάζουν ιδανικά την Φορμεντέρα -το πανέμορφο νησί στις Βαλεαρίδες νήσους- και τη Μύκονο.

Στη Χώρα ή μια ανάσα από αυτή, θα στεγαστεί και το νέο εγχείρημα που ήταν διακαής πόθος του Ζαννή Φρατζέσκου, ο οποίος  ένωσε τις δυνάμεις του με τον επιστήθιο φίλο του Φλάβιο Μπριατόρε. Κάπως έτσι το Billionaire έρχεται από το Πόρτο Τσέρβο της Σαρδηνίας στο νησί των ανέμων, κουβαλώντας μαζί του εκτός από το πολύ δυνατό όνομα και διάσημους πελάτες από τον χώρο του διεθνούς jet set.

Οι υπογραφές για την τελική  συμφωνία έπεσαν πριν από δύο εβδομάδες στο πριγκιπάτο του Μονακό και ο Μπριατόρε δημοσιοποίησε στο Instagram μια φωτογραφία από το εορταστικό γεύμα έχοντας δίπλα του τον άνθρωπο που με το Nammos έκανε την αρχή για την εκτόξευση του νησιού σε άλλο επίπεδο.

Από το Σεν Τροπέ μέχρι την Χώρα και το Super

Έτερη πολυσυζητημένη άφιξη στη φετινή καλοκαιρινή περίοδο είναι το δημιούργημα των Ρεμίκ Λαμπά και Ομερίκ Κλεμεντέ, το πασίγνωστο Bagatelle που έρχεται στην Μύκονο για να αφήσει το αποτύπωμα της Γαλλικής Ριβιέρας και του Σεν Τροπέ. Οι δύο επιχειρηματίες ψαχνόντουσαν από το 2018 για να επενδύσουν στη Μύκονο και τελικά τον Ιανουάριο του 2020 υπέγραψαν με τον Μυκονιάτη επιχειρηματία Φλώριο Ασημομύτη τα τελικά συμβόλαια. Στον τελευταίο ανήκει το ακίνητο-φιλέτο που θα στεγάσει το διάσημο γαλλικό εστιατόριο στην περιοχή Φάμπρικα-Άγιος Χαραλάμπης από τα τέλη Μαΐου.

O κήπος των περίπου 2,5 στρεμμάτων που θα περιβάλλει το εστιατόριο και τον χώρο του lounge είναι μαγικός ενώ το κόστος κατασκευής άγγιξε τα 3.000.000 ευρώ. Θα εξυπηρετεί 1.000 άτομα, μεταξύ των οποίων 300 καθήμενους, θα διαθέτει 11 αποχωρητήρια, παραλία και ντόκο για να δένουν τα ταχύπλοα που θα προσεγγίζουν το «Bagatelle» διά θαλάσσης.

To project έχει ως στόχο να επαναφέρει τη χαμένη αίγλη της Χώρας της Μυκόνου δημιουργώντας σκηνικό ανάλογο με αυτό της εποχής που μεσουρανούσε το μυθικό «Caprice». Τότε που όλο το νησί έδινε ραντεβού στη Μικρή Βενετία για να θαυμάσει το ηλιοβασίλεμα και να διασκεδάσει ξέφρενα, χωρίς περιορισμούς και αναστολές μέχρι αργά το βράδυ. Μάλιστα το «Bagatelle» δεν θα προσφέρει μόνο φαγητό και διασκέδαση, αλλά και το ιδανικό σκηνικό για γαμήλιες τελετές και πάρτι, δεδομένου ότι δίπλα ακριβώς και πίσω από τους Ανεμόμυλους δεσπόζει το εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους.

Λίγο πιο κάτω, μέσα στην Χώρα, ετοιμάζεται ολοταχώς το νέο εστιατόριο Byblos Mykonos, μια νέα γαστρονομική άφιξη με επιρροές από το Περού και την Ιαπωνία. Με μια διακόσμηση που σίγουρα θα συζητηθεί -υπάρχει παραγγελία για 6μετρες μοβ άγριες βουκαμβίλιες που θα έρθουν με φορτηγό από την Ισπανία- και έναν εκπληκτικό κήπο, το εγχείρημα του Κωνσταντίνου Γκαβέλα -παλιός μάνατζερ στο Interni- θα διεκδικήσει από τον Μάϊο ένα απαιτητικό κοινό ανθρώπων που δεν είναι μόνο πλούσιοι, αλλά και κοσμογυρισμένοι.

Σε ότι αφορά τις παραλίες νέα δεδομένα φέρεται να δημιουργούνται σε μια από τις πλέον διάσημες παραλίες του νησιού, το Super Paradise, που παραμένει σχεδόν αναλλοίωτο στο πέρασμα των χρόνων. Κάτι που δεν το εμπόδισε πέρυσι να τερματίσει πρώτο κάνοντας ρεκόρ με χιλιάδες μπουκάλια σαμπάνιας που καταναλώθηκαν από τους πελάτες του.

Φέτος θα είναι κατά τι διαφορετικό αφού τα δύο αδέρφια στα οποία ανήκει η επιχείρηση φέρεται να αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετικούς επιχειρηματικούς δρόμους. Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στο νησί τις τελευταίες μέρες οι Νίκος και Σταμάτης Ξυδάκης επέλεξαν να κρατήσει ο ένας την παραλία του Super και ο άλλος το εστιατόριο χωρίς να γίνει γνωστό αν αυτό θα επιφέρει και διακοσμητικές αλλαγές.

Αλλαγές που μάλλον χρειάζονται σε ένα ιστορικό μπιτσόμπαρο, που σε πείσμα των καιρών και των αλλαγών επέλεξε να μην αλλάξει σχεδόν τίποτε από την φιλοσοφία του σε μια Μύκονο που διακτινιζόταν σε άλλο επίπεδο χρόνο με το χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα φαντάσματα των Ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων
Δημήτρης Κοντομηνάς: Λατρεία για τα αυτοκίνητα
Τα ουκρανικά τρακτέρ τρολάρουν τα ρωσικά τανκς (+video)