Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια BMW M4 CS για τον Marc Marquez

Ελλάδα 17:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια BMW M4 CS για τον Marc Marquez

ΝΕΑ

Μια BMW M4 CS για τον Marc Marquez

ΝΕΑ

O πρωταθλητής του MotoGP για το 2017 παρέλαβε τη νέα του BMW M4 CS που αποτελεί «παροχή» της γερμανικής φίρμας.

Advertisement
Advertisement

KΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Τον τέταρτο τίτλο του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP σφράγισε στον αγώνα που έγινε στην πίστα Ρικάρντο Τόρμο της Βαλένθια ο Marc Marquez. Ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda τερμάτισε τρίτος στον τελευταίο γύρο της σεζόν και διατήρησε τα σκήπτρα.

Αυτές τις μέρες η BMW, που είναι χορηγός των αυτοκινήτων ασφαλείας στο MotoGP, έδωσε δώρο στον Marquez την κορυφαία M4 CS (ο κορυφαίος Ισπανός αναβάτης έχει στην κατοχή του ακόμη μια M760i xDrive). Για την κίνηση της νέας BMW M3 CS φροντίζει η αναβαθμισμένη εκδοχή του 3λιτρου TwinPower Turbo 6κύλινδρου κινητήρα βενζίνης της BMW M, με απόδοση 460 ίππων ισχύος (+29 PS) και 600 Nm ροπής (+50 Nm). Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται με το 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη M DCT κιβώτιο ώστε να προσφέρει πολύ γρήγορες επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Με βάση λοιπόν την παραπάνω αναβάθμιση, ο χρόνος που απαιτεί η νέα BMW M3 CS για το 0-100 χλμ./ώρα είναι μόνο 3,9 δευτερόλεπτα, όντας γρηγορότερη κατά 0,2 δευτερόλεπτα σε σχέση με την «απλή» M3. Παράλληλα, η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά πλέον στα 280 χλμ./ώρα (+30 χλμ./ώρα).

bmw-m4-cs-for-top-motogp-qualifier640 bmw-m4-cs-for-top-motogp-qualifier640