Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το υπερθωρακισμένο του Κινέζου Προέδρου (+Video)

Ελλάδα 8:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το υπερθωρακισμένο του Κινέζου Προέδρου (+Video)

ΝΕΑ

Το υπερθωρακισμένο του Κινέζου Προέδρου (+Video)

ΝΕΑ

Η δολοφονία του μακροβιότερου ηγέτη της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε με τα κενά στην ασφάλειά του, σήμανε συναγερμό για τα μέτρα προστασίας των ηγετών όλου του κόσμου…

Advertisement
Advertisement

Ετσι και στην Κίνα, τα μέτρα είναι διαίτερα αυστηρά σε ότι αφορά τους Αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος της χώρας…

Η Hongqi λοιπόν, η πιο πολυτελής αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας και αυτή που διαχρονικά αναλαμβάνει την κατασκευή των οχημάτων, παρουσίασε ένα καινούριο μοντέλο της το οποίο είναι γνωστό μόνο ως  «N701», δηλαδή με την κωδική ονομασία του.

Αυτό χρησιμοποιήθηκε για να μεταφερθεί και να πραγματοποιήσει το πρόγραμμά του ο Xi Jinping, ο Πρόεδρος της Κίνας, στο πρόσφατο ταξίδι που πραγματοποίησε στο Hong Kong.

Advertisement
Advertisement

 

Στα πλάνα που μεταδόθηκαν από την κινεζική τηλεόραση, μεταξύ άλλων, βλέπουμε και το καινούργιο αυτοκίνητο. Για λόγους ασφαλείας, η Hongqi δεν ανακοινώνει λεπτομέρειες που να αφορούν στο όχημα και εν προκειμένω στα τεχνικά χαρακτηριστικά του

Advertisement

Απ’ όσο μπορούμε να διακρίνουμε, η θωρακισμένη πολυτελής λιμουζίνα έχει μήκος που ξεπερνά τα πέντε μέτρα και είναι επιμηκυμένη για να υπάρχει ο μεγαλύτερος δυνατόν ωφέλιμος χώρος για τον Πρόεδρο. Οι πίσω πόρτες είναι πιο μακριές για την εύκολη είσοδο και έξοδο του κυρίου Xi Jinping προς και από το όχημα και στο πλαίσιο των παραθύρων υπάρχει χρωμιωμένη προσθήκη.

Advertisement

Χρώμιο υπάρχει, επίσης, και στη μεγάλων διαστάσεων μάσκα του οχήματος, όπως και στις εξωτερικές χειρολαβές και στο πίσω μέρος του. Εκεί μπορούμε να διακρίνουμε και τις σχετικά ευμεγέθεις απολήξεις της εξάτμισης. Από αυτές, καταλαβαίνουμε ότι κάτω από το καπό του υπάρχει είτε V8 κινητήρας είτε V12.

Η Hongqi θα κατασκευάζει πέντε τέτοια αυτοκίνητα κάθε χρόνο τόσο για τις ανάγκες μετακίνησης του Κινέζου Προέδρου όσο και των λοιπών Αξιωματούχων της κυβέρνησης και των ξένων πολιτικών που επισκέπτονται την ασιατική χώρα. Συνολικά, πρόκειται να παραχθούν 50 οχήματα εντός της επόμενης δεκαετίας, όπως έγινε γνωστό.

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο μαφιόζος εκτελεστής κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος
Βρήκαμε το θωρακισμένο που φτιάχνεται στην Ελλάδα
Aπίστευτο θωρακισμένο με λαβές-ηλεκτροσόκ και δέρμα αλιγάτορα