Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με έμπνευση από Ferrari το νέο supercar της Ινδίας

Ελλάδα 1:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με έμπνευση από Ferrari το νέο supercar της Ινδίας

ΝΕΑ

Με έμπνευση από Ferrari το νέο supercar της Ινδίας

ΝΕΑ

Στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Νέου Δελχί η DC Design αποκάλυψε το νέο της σπορ κουπέ TCA, το οποίο σύμφωνα με τους δημιουργούς του εμπνέεται από τα κορυφαία ιταλικά supercar και ειδικότερα τη LaFerrari.

Advertisement
Advertisement

Το νέο DC TCA αντλεί την ονομασία του από τα αρχικά γράμματα των λέξεων Titanium, Carbon και Aluminum (τιτάνιο, ανθρακονήματα και αλουμινίο αντίστοιχα), αποκαλύπτοντάς μας ότι πιθανότατα έχει γίνει άφθονη χρήση αυτών των ελαφριών υλικών στην κατασκευή του, παρότι η DC Design δεν ανακοινώνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε ό,τι αφορά στη σχεδίασή του, αυτή είναι πολύ δυναμική, με αρκετά «φουσκώματα», δυναμικά φώτα, καμπίνα τραβηγμένη μπροστά και μεγάλες απολήξεις εξάτμισης στο πίσω τμήμα. Οι δημιουργούν του δηλώνουν ότι έχουν εμπνευστεί από τη LaFerrari και την Pagani Zonda, αν και το τελικό αποτέλεσμα δεν θυμίζει τα δύο αυτά ιταλικά supercars.

Ο κινητήρας του Ινδικού μοντέλου είναι τοποθετημένος πίσω από τα καθίσματα και πρόκειται για έναν ατμοσφαιρικό 3,8 λίτρων V6 με 320 άλογα ισχύος. Το κιβώτιο με το οποίο συνδυάζεται είναι ένα νέο 6άρι αυτόματο. Στο πεδίο των επιδόσεων, η DC Design υπόσχεται ότι για το 0-100 χλμ./ώρα το TCA απαιτεί μόνο 4,5 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

DC TCA 640

Η παραγωγή του DC TCA θα γίνει σε μόνο 299 μονάδες και σε τιμές που θα κοστίζουν περί τα 60.000 ευρώ στην Ινδία. Η εταιρεία ανακοινώνει ότι ήδη τα 60 από αυτά τα αυτοκίνητα έχουν πωληθεί. Οι παραδόσεις στους ιδιοκτήτες θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιες κινήσεις από χώρες που πολλοί τις θεωρούν υποανάπτυκτες θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα και για τη χώρα μας, η οποία λόγω της γνωστής κωλυσιεργίας και αδράνειας των κυβερνώντων χάνει συνεχώς ευκαιρίες από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας για σημαντικές επενδύσεις που θα έφερναν πολλές θέσεις εργασίας και χρήμα.

Advertisement