Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Με 400 ίππους η ηλεκτρική Porsche Cayman

Ελλάδα 1:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 400 ίππους η ηλεκτρική Porsche Cayman

Mobility

Με 400 ίππους η ηλεκτρική Porsche Cayman

Mobility

Η επόμενη γενιά της Porsche Cayman είναι πλέον σχεδόν σίγουρο πως θα έχει ηλεκτρική μονάδα μετάδοσης και πλέον οι πιο πρόσφατες φήμες αναφέρουν πως η απόδοση θα αγγίζει τους 400 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Οι συζητήσεις σχετικά με το ηλεκτρικό μέλλον των Porsche Cayman και Boxster πυροδοτήθηκαν από σχετικές δηλώσεις του Lutz Meschke, αναπληρωτή προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Porsche κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Taycan. Ένα πρόσφατο άρθρο του περιοδικού Car αναφέρει μάλιστα πως υπάρχουν και κάποιες προκαταρκτικές τεχνικές προδιαγραφές σχετικά με την νέα γενιά των Cayman/Boxster που αναμένεται μέσα στο 2023.

Σύμφωνα με το άρθρο φαίνεται πως θα υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες με την συνολική απόδοση να φθάνει τους 400 ίππους. Τόσο η Cayman όσο και η Boxster θα βασίζονται σε ένα αλουμινένιο μονοκόκ και θα προσφέρονται τόσο σε πισωκίνητη όσο και σε τετρακίνητη έκδοση. Λογικά η πισωκίνητη έκδοση θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα και η τετρακίνητη δύο, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που θα ισχύσει και με την Taycan.

Advertisement
Advertisement

Στο εν λόγω άρθρο αναφέρεται πως οι ηλεκτρικές Cayman/Boxster θα μοιράζονται την τεχνολογία που θα υπάρχει στο Audi TTE και στην επίσης ηλεκτρική Lamborghini Urraco, που θα αναβιώσει ένα θρυλικό μοντέλο της ιταλικής φίρμας. Πολύ πιθανή στην εξέλιξη των ηλεκτρικών σπορ μοντέλων του ομίλου VAG θεωρείται η συμμετοχή της κροατικής εταιρίας Rimac, της οποίας το 15,5% των μετοχών ανήκει στην Porsche. Πάντως σχεδόν σε όλες τις αναφορές σχετικά με τα ηλεκτρικά μοντέλα της Porsche σημειώνεται πως το πιο πιθανό σενάριο προβλέπει την συνύπαρξη των ηλεκτρικών εκδόσεων με τις συμβατικές με θερμικούς κινητήρες για αρκετό διάστημα ακόμα.

 

Advertisement