Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Mazda MX-5 ακόμα πιο δυνατό

Ελλάδα 8:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Mazda MX-5 ακόμα πιο δυνατό

ΝΕΑ

To Mazda MX-5 ακόμα πιο δυνατό

ΝΕΑ

Η Mazda αποκάλυψε τις τεχνικές λεπτομέρειες της ανανεωμένης γενιάς του θρυλικού roadster μοντέλου της MX-5, που αναμένεται να παρουσιαστεί στην ιαπωνική αγορά στα τέλη Ιουλίου.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Ξεκινώντας από τους κινητήρες, το σημαντικότερο νέο αφορά την αύξηση κατά 15% της ισχύος του SKYACTIV-G κινητήρα των 2,0 λίτρων, η οποία φτάνει πλέον τους 184 ίππους. Για να επιτευχθεί αυτό, οι μηχανικοί της ιαπωνικής φίρμας τοποθέτησαν πιο ελαφριά πιστόνια και μπιέλες, ενώ νέος είναι και ο στροφαλοφόρος. Επίσης, η ροπή των 20,9 kgm θα αποδίδεται σε ένα πιο μεγάλο φάσμα στροφών, ενώ η «κόκκινη» περιοχή των στροφών, έχει αυξηθεί από τις 6.800 στις 7.500 rpm. Επίσης, ο τετρακύλινδρος βενζίνης 1.500 κ.εκ. θα αποδίδει 132 ίππους και 15,5 kgm, προσφέροντας παράλληλα βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου και μεγαλύτερη φιλικότητα προς το περιβάλλον.

2019-Mazda-MX-5-Interior-Design-chariatis-530

Στο εσωτερικό, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα νέο τηλεσκοπικής ρύθμισης τιμόνι, ενώ νέας σχεδίασης είναι η οθόνη TFT. Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε καφέ απόχρωσης μαλακή οροφή, δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό, αλλά και νέας σχεδίασης ζάντες 16 ιντσών.

Advertisement

2019-mazda-mx-5-miata-nd2-coming-with-181-horsepower-lots-of-upgrades_6-chariatis-640