Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To NewsAuto στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια BMW!

Ελλάδα 6:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To NewsAuto στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια BMW!

ΝΕΑ

To NewsAuto στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια BMW!

ΝΕΑ

Βρισκόμαστε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου περιμένοντας ν’ αρχίσει η τελετή εορτασμού για τα 100 χρόνια της Βαυαρικής φίρμας. Όπως ίσως γνωρίζετε όλοι όσοι έχετε επισκεφτεί το Μόναχο εδώ χτυπά η καρδιά της BMW.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ

Προφανώς λοιπόν οι Βαυαροί διάλεξαν το Ολυμπιακό στάδιο του Μονάχου – εδώ διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες του 1972 καθώς πρόκειται για ένα ιστορικό σημείο. Πριν μετακομίσει στο Allianz Arena εδώ έπαιζε η Μπάγερν Μονάχου ενώ έχει γίνει και ο τελικός του Μουντιάλ το 1974.

Για να σας βάλω λίγο στο κλίμα που επικρατεί οι Γερμανικές εφημερίδες που κυκλοφόρησαν σήμερα έχουν διαφημίσεις της Mercedes και της Porsche που ευχαριστούν την BMW για τα 100 χρόνια ανταγωνισμού.

Advertisement
Advertisement

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου με τίτλο “τα επόμενα 100 χρόνια” όπου είχαμε την ευκαιρία ν’ ακούσουμε και το κυριότερο να δούμε πως οραματίζονται οι άνθρωποι της BMW το αυτοκίνητο του μέλλοντος.

Ο επικεφαλής του group της BMW Χάραλντ Κρούγκερ τόνισε: “Είναι μέρος του DNA μας να ψάχνουμε πάντα τη βέλτιστη λύση ώστε να προσφέρουμε ικανοποίηση στον οδηγό“. Στη συνέντευξη παρουσιάστηκαν ιδέες όπως “Live Geometry”, “Boost” και “Ease” που επιφυλάσσομαι να αναλύσω εκτενώς.

100yrs-event-a640
Φωτογραφία από τη συνέντευξη Τύπου που παρακολουθήσαμε πριν λίγο. Διακρίνονται από αριστερά ο επικεφαλής της BMW, Χάραλντ Κρούγκερ, ο επικεφαλής εταιρικής επικοινωνίας, Μαξιμίλιαν Σούμπελ, και ο κορυφαίος σχεδιαστής Άντριαν Φαν Χόιντοκ.

Advertisement

Θεωρείστε δεδομένο πως στο άμεσο μέλλον όλα τα αυτοκίνητα θα έχουν εκδόσεις plug in hybrid που σιγά σιγά θα κυριαρχήσουν. Επίσης τα συστήματα ασφαλείας θα βλέπουν το εμπόδιο μετά την επόμενη στροφή ή το παιδί πίσω από το λεωφορείο και θα σε προειδοποιούν γι’ αυτό προβάλλοντας το στο παρμπρίζ με ολόγραμμα πολύ προτού γίνει ορατό.

Οι άνθρωποι της BMW μας υποσχέθηκαν πως θα έχουμε την ευκαιρία μετά την τελετή για τα 100 χρόνια να δούμε από κοντά το BMW Vision Next 100.

Advertisement

Πραγματικά ανυπομονώ, θα επανέρθω όταν έχω περισσότερα να πω…