NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Lister LFT-666: Με τον αριθμό του Θηρίου (+Video)

Την ονομασία LFT-666 θα φέρει τελικά η τελευταία δημιουργία της Lister η οποία βασίζεται στην Jaguar F-Type αλλά σύμφωνα με τους ανθρώπους της διάσημης μικρής βρετανικής εταιρίας, είναι παντού καλύτερη.
ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Ο αριθμός 666 μόνο τυχαία δεν χρησιμοποιήθηκε, αφού πέρα από πιασάρικος αντιστοιχεί και στην ισχύ που παράγει ο κινητήρας της δημιουργίας της Lister (666 bhp), με την LFT-666 να αποτελεί και το ισχυρότερο μοντέλο που έχει δημιουργήσει η βρετανική εταιρία στην 65χρονη ιστορία της.

Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο παρουσιάστηκε στις αρχές της χρονιάς αρχικά ως πρωτότυπο και έφερε την ονομασία Thunder. Τελικά οι Βρετανοί, που έμειναν έκπληκτοι από τις προπαραγγελίες που έλαβαν για την LFT-666 (οι περισσότερες που έχουν δεχτεί ποτέ), αποφάσισαν να μην το ονομάσουν έτσι.

Σε σχέση με την Jaguar F-Type, η LFT-666 κάνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος στο αμάξωμά της με στόχο την μείωση του βάρους. Φρένα και αναρτήσεις έχουν επίσης βελτιωθεί και φυσικά ο πεντάλιτρος V8 κινητήρας, ενώ οι αλλαγές συνεχίζονται και στο εσωτερικό του μεγάλου coupe με νέα καθίσματα και νέο τιμόνι.

Η LFT-666 θα παραχθεί συνολικά σε 99 αντίτυπα και ο πρώτος τυχερός ιδιοκτήτης θα παραλάβει το αυτοκίνητο του το ερχόμενο Φθινόπωρο, συγκεκριμένα την 1η του Οκτώβρη. Ακόμη και αν προλάβετε κάποια από αυτές τις 99 LFT-666 δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού όλα τα εξαρτήματα και τα περιφερειακά είναι διαθέσιμα και σαν κιτ από την Lister, στην τιμή των 10.000 λιρών Αγγλίας.

Δείτε στο ολιγόλεπτο βίντεο που ακολουθεί, τον Tiff Needell, γνωστό από την θητεία του στις βρετανικές τηλεοπτικές εκπομπές Top Gear και Fifth Gear, να παρουσιάζει την τελευταία δημιουργία της βρετανικής εταιρίας.