Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lexus LC Convertible concept: Αποκάλυψη στο Detroit (+Video)

Ελλάδα 9:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Lexus LC Convertible concept: Αποκάλυψη στο Detroit (+Video)

ΝΕΑ

Lexus LC Convertible concept: Αποκάλυψη στο Detroit (+Video)

ΝΕΑ

To North American International Auto Show (NAIAS) ανοίγει τις πύλες του στο κοινό στις 14 Ιανουαρίου. Οι αποκαλύψεις όμως ξεκινούν νωρίτερα με την Lexus να παρουσιάζει την εντυπωσιακή ανοιχτή έκδοση του LC υπό την μορφή concept. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το coupe LC παρουσιάστηκε από τους Ιάπωνες πριν από τρία περίπου χρόνια και τώρα η Lexus μεγαλώνει την γκάμα προσθέτοντας σε αυτή και την ανοιχτή έκδοση. Μπορεί το LC Convertible να παρουσιάζεται με την μορφή πρωτότυπου με την εταιρία να δηλώνει πως δείχνει την μελλοντική της σχεδιαστική κατεύθυνση, όμως ο δρόμος του cabrio LC προς τις γραμμές παραγωγής πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρος.

lexus_lc_convertible_concept-2

Οι χυτές γραμμές του LC τονίζονται ακόμη περισσότερο με την απουσία της οροφής και τις ζάντες των 22 ιντσών και στο ασπρόμαυρο εσωτερικό με τις κίτρινες ραφές για τα εντυπωσιακά δερμάτινα καθίσματα φαίνεται να έχει δοθεί εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια.

Advertisement
Advertisement

lexus_lc_convertible_concept-4

“Μία έκδοση παραγωγής αυτού του concept θα είναι συναρπαστική με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Θα βλέπετε τις δυναμικές γραμμές του καθώς πλησιάζετε, θα ακούτε τον κινητήρα του όταν τον βάζετε σε λειτουργία και θα νιώθετε τα πάντα γύρω σας όταν βγαίνετε στον δρόμο.”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο σχεδιαστής του LC Convertible concept, Tadao Mori.

lexus_lc_convertible_concept-3

Advertisement

Σε αυτή τη φάση η Lexus αναφέρει μόνο τις διαστάσεις του ανοιχτού LC με το μήκος στα 4.770 χλστ., πλάτος 1.920 χλστ. και ύψος 1.340 χλστ., ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται στα 2.870 χλστ.

lexus_lc_convertible_concept-6

Advertisement

Λόγος για τα μηχανικά σύνολα δεν έγινε για το LC Convertible concept, αλλά στο επίσημο βίντεο που ακολουθεί το μοτέρ που ακούγεται (χωρίς να φαίνεται το LC σε δράση) είναι λογικά ο γνωστός μεγάλος V8 των πέντε λίτρων.