Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Κόψτε» την οδήγηση σε όσους κινούνται στη ΛΕΑ

Ελλάδα 10:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Κόψτε» την οδήγηση σε όσους κινούνται στη ΛΕΑ

ΝΕΑ

«Κόψτε» την οδήγηση σε όσους κινούνται στη ΛΕΑ

ΝΕΑ

Αυτό ζητά η πλειοψηφία των πολιτών μετά τις εικόνες ντροπής των προηγούμενων ημερών. Τα πυροσβεστικά οχήματα μπλοκαρισμένα στη ΛΕΑ και η φωτιά να καταπίνει σπίτια και ανθρώπους.

Advertisement
Advertisement

Kώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας έχουν σημαδέψει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Καθημερινά έρχονται στην επιφάνεια δυσάρεστα ευρήματα για ανθρώπινες ζωές & περιουσίες. Μέσα σε αυτό τον πανικό, μια μερίδα πολιτών έδωσε και πάλι ρεσιτάλ ανευθυνότητας. Οι εικόνες που είδαμε στην Αθηνών-Κορίνθου, όπου οδηγοί είχαν μπλοκάρει τη ΛΕΑ, φαίνεται πως έχουν προκαλέσει το κοινό αίσθημα.

Το άρθρο που αναρτήσαμε για αυτό το συμβάν πυροδότησε πλήθος αρνητικών σχολίων με τους περισσότερους αναγνώστες να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία όσων κινούνται στη ΛΕΑ.

Advertisement
Advertisement

Ορισμένοι, μάλιστα, πάνε ένα βήμα παρακάτω και προτείνουν τη φωτογράφιση των παραβατών από τους υπόλοιπους χρήστες, ώστε τα στοιχεία τους να γνωστοποιούνται στις αρχές σε δεύτερο χρόνο. Σίγουρα κάτι τέτοιο θα ήταν ακραίο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά θα μπορούσε να αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα πιο ενδιαφέροντα σχόλια που λάβαμε, τα οποία, όπως φαίνεται, πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους αρμόδιους φορείς.

Δείτε εδώ τι προβλέπει ο ΚΟΚ για τους παραβάτες

Ας ελπίσουμε πως αυτό το κύμα αγανάκτησης θα παραμείνει ενεργό και η κατάσταση στους δρόμους θα αλλάξει.

Advertisement

Ορισμένα από τα σχόλια που καταγράψαμε

«Πέρασμα ένα δίκυκλο τροχαίας και μάζεμα πινακίδων και καταλογισμό ευθυνών για την κωλυσιεργία των οχημάτων της Π. Υ.»

Advertisement

«Κυριακή βράδυ γυρνούσα από Ξυλόκαστρο. Ακινητοποιημένοι λόγω κίνησης εκεί στη Κινέττα. Τα αυτοκίνητα στη ΛΕΑ να περνάνε τέρμα γκάζι. Ήθελα να βάλω το αυτοκίνητο μου στη μέση για να τους μπλοκάρω. αλλά φοβήθηκα μην προκαλέσω κάποιο ατύχημα και δεν το έκανα. Τι λαός καταντήσαμε…»

«Κόψτε τους την οδήγηση για πάντα!!!»

«Όσα μαθήματα και αν βάλεις στα σχολεία, αν δεν αλλάξει η νοοτροπία του Νέο-Έλληνα, τίποτα δε θα αλλάξει. Αφαίρεση διπλώματος και φυλακή μέχρι να μείνουν στο δρόμο τρεις και ο κούκος. Όπου δε πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος»

Advertisement

«Πόσα χρονιά τώρα πρέπει να μπει οδηγική συμπεριφορά στα σχολεία και να μάθουνε τα παιδιά να είναι υπεύθυνα στο δρόμο από το ποδήλατο μέχρι να φτάσουν να οδηγάνε αμάξι»

«Η διέλευση των ΙΧ από τίς ΛΕΑ θεωρείται κατ´ εμέ έγκλημα εκ προμελέτης. Θα έπρεπε, όταν ένα αυτοκίνητο ταχείας επέμβασης εμποδίζεται από αυτούς τούς κάφρους, να τους γράφουν τούς αριθμούς κυκλοφορίας (όσους μπορούν) και να τούς δίνουν στην τροχαία»

«Κατάσχεση την άδεια οδηγήσεις, ένα καλό πρόστιμο και δικαίωμα ξανά για άδεια οδηγήσεις εκ νέου σε 5 χρόνια»

«Όταν εν έτη 2018 μιλάμε για τη ΛΕΑ και τη χρήση της καταλαβαίνεις τι λαό έχεις να αντιμετωπίσεις. Αλλά η Ελλάδα τους έδωσε τα φώτα του πολιτισμού»

«10 καμερούλες να παρακολουθούν τη ΛΕΑ και να φωτογραφίζουν συνεχώς και άφησε τους έξυπνους να μπαίνουν. Στη Γερμανία φίλος πέρασε με κόκκινο στις 03.45 (ξημερώματα) για να προλάβει το καράβι από Ιταλία. Σε 15 μέρες του ήρθε Ελλάδα η φωτό και η κλήση (πρόστιμο) που συνοδευόταν και από την υποχρέωση να τον δει ψυχίατρος στη Γερμανία !!! Mόλις ξαναπάει, για να βεβαιώσει ότι είναι πνευματικά καλά διαφορετικά θα του αφαιρέσουν το δίπλωμα όπου τον βρούνε. Θα έκανες ξανά παράβαση;»