Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κάτω από 1 ευρώ/λίτρο το πετρέλαιο κίνησης

Ελλάδα 9:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κάτω από 1 ευρώ/λίτρο το πετρέλαιο κίνησης

ΝΕΑ

Κάτω από 1 ευρώ/λίτρο το πετρέλαιο κίνησης

ΝΕΑ

H τιμή του πετρελαίου κίνησης στην Ελλάδα έπεσε κάτω από 1 ευρώ/λίτρο, ύστερα από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στις μετακινήσεις, αλλά και την πτώση της τιμής του βαρελιού.

Advertisement
Advertisement

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η τιμή του πετρελαίου παγκοσμίως (25,37 δολάρια/βαρέλι χαμηλό 19ετίας!), αφού η μάχη κατά τον κορωνοϊό, οι καραντίνες, η «βουτιά» στην ταξιδιωτική κίνηση, αλλά και η προοπτική μιας παγκόσμιας ύφεσης, έχουν μειώσει δραματικά το ενδιαφέρον στην αγορά πετρελαίου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ LIVE ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ 

Advertisement
Advertisement

 

Στη χώρα μας είναι πολλές οι «φωνές» αυτών που κάνουν λόγο για περαιτέρω μείωση των τιμών των καυσίμων όπως συμβαίνει και σε πολλές χώρες παγκοσμίως (π.χ. στις Η.Π.Α. για πρώτη φορά μετά από χρόνια η τιμή της βενζίνης έπεσε στα 99 cent/γαλόνι!).

Αγορά καινούργιου αυτοκινήτου εν μέσω κορωνοϊού;

Advertisement

Και, παρότι δεν έχουμε φθάσει ακόμη σε αυτά τα επίπεδα, μια έρευνά μας στους δρόμους της Αθήνας αλλά και στις τιμές των πρατηρίων του Υπουργείου Ανάπτυξης, μας έδειξε ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια (τελευταία φορά είχε συμβεί στα τέλη του 2015 και μέχρι το Μάρτιο του 2016) η τιμή του πετρελαίου κίνησης έπεσε σε πολλά πρατήρια της χώρας κάτω από το 1 ευρώ/λίτρο.

Advertisement

Αυτή τη στιγμή σε πρατήρια στην Πειραιώς, τη Χαμοστέρνας, τη Λεωφόρο Σχιστού, στην Κωνσταντινουπόλεως στο Περιστέρι και στην Αλ. Παναγούλη στο Νέο Ηράκλειο, μπορεί κανείς να γεμίσει το αυτοκίνητό του με πετρέλαιο κίνησης με τιμή από 0,962 έως 0,997 ευρώ/λίτρο!

Κορωνοϊός: “Πάρτι” της Τροχαίας στους άδειους δρόμους!

Advertisement

Η τιμή της βενζίνης από την πλευρά της έχει πέσει ακόμη και κάτω από 1,25 ευρώ/λίτρο, ακολουθώντας αντίστοιχη πτώση.

Σημειώστε πάντως ότι αναλυτές της αγοράς αναμένουν ακόμη μεγαλύτερη μείωση στις τιμές των καυσίμων τις επόμενες ημέρες, αφού αυτή τη στιγμή η μέση τιμή στη χώρα με βάση πάντα τα στοιχεία του Υπουργείου, είναι 1,467 ευρώ/λίτρο για τη βενζίνη και 1,235 ευρώ/λίτρο για το πετρέλαιο κίνησης.