Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υβριδικό σύστημα κίνησης για το επόμενο Honda Civic Type R;

Ελλάδα 10:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υβριδικό σύστημα κίνησης για το επόμενο Honda Civic Type R;

ΝΕΑ

Υβριδικό σύστημα κίνησης για το επόμενο Honda Civic Type R;

ΝΕΑ

Μπορεί να μην έχει έρθει η στιγμή για την αντικατάσταση του Honda Civic Type R, ούτε καν το απαραίτητο facelift, εν τούτοις ήδη οι μηχανικοί του Ιάπωνα κατασκευαστή σκέφτονται την εξέλιξη της επόμενης γενιάς.

Advertisement
Advertisement

 

Σύμφωνα με πηγές που προέρχονται από διάφορες αμερικάνικες ιστοσελίδες, η Honda δεν έχει αποκλείσει την ύπαρξη μίας υβριδικής μονάδας που θα συνεργάζεται με τον θερμικό κινητήρα του Type R. Βέβαια, άλλα δημοσιεύματα τονίζουν ότι διάφορα υψηλόβαθμα στελέχη έχουν αποκλείσει κατηγορηματικά αυτή την πιθανότητα. Ο υπεύθυνος των ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας, Kohei Hitomi τόνισε: «Για εμάς το να τοποθετήσουμε έναν ηλεκτροκινητήρα στο Civic Type R είναι εύκολο. Αλλά ο χαρακτήρας και η φιλοσοφία της κατασκευής δεν είναι μόνο οι επιδόσεις. Περιλαμβάνει επίσης στοιχεία όπως η οδική συμπεριφορά και η συμμετοχή του οδηγού. Θεωρώ ότι το να υβριδοποιηθεί το συγκεκριμένο μοντέλο δεν θα αποτελέσει μία σωστή επιλογή».

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά την σχεδίαση του αμαξώματος, ορισμένοι εκ των σχεδιαστών της Honda δήλωσαν πως ίσως στην επόμενη γενιά του «καυτού» χάτσμπακ  να εφαρμοστούν στοιχεία δανεισμένα από το πρωτότυπο E Prototype, γεγονός που θα δώσει μία εντελώς διαφορετική εμφάνιση από αυτή που γνωρίζουμε ήδη. Να αναφέρουμε ότι μέσα στο 2019 ή στις αρχές του 2020 περιμένουμε το ανανεωμένο Type R, ενώ το μοντέλο του 2019 περιλαμβάνει πιο πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού και νέα χρωματική παλέτα.