Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ιταλική F4: Η πρώτη ημέρα δοκιμών για τον Μαρκογιάννη

Ελλάδα 7:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιταλική F4: Η πρώτη ημέρα δοκιμών για τον Μαρκογιάννη

ΑΓΩΝΕΣ

Ιταλική F4: Η πρώτη ημέρα δοκιμών για τον Μαρκογιάννη

ΑΓΩΝΕΣ

Επί Ιταλικού εδάφους βρίσκεται ο ταλαντούχος Έλληνας οδηγός, Τζώρτζης Μαρκογιάννης, που φέτος συμμετέχει στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Ιταλικής Formula 4.

Advertisement
Advertisement

O 16χρονος που πέρυσι έκανε ντεμπούτο συμμετέχοντας στους αγώνες σε Red Bull Ring (Αυστρία) και Μόντσα (Ιταλία), φέτος ακολουθεί πλήρες πρόγραμμα, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Cram Motorsport.

Το πρώτο φετινό τεστ διεξάγεται στην πίστα της Βαλελούνγκα, ένα σιρκουί άγνωστο για τον Έλληνα οδηγό, που προσπάθησε να εξοικειωθεί σε αυτό δουλεύοντας εντατικά στον προσομοιωτή.

Advertisement
Advertisement

Με τις συνθήκες καλές αλλά ένα κρύωμα να τον ταλαιπωρεί από το προηγούμενο βράδυ, ο Μαρκογιάννης είχε μία εποικοδομητική ημέρα στο ιταλικό σιρκουί. Μετά το seat fitting και το track walk το βράδυ της Τετάρτης, έπιασε από νωρίς το πρωί «δουλειά».

Μία έξοδος στον δεύτερο γύρο δεν τον πτόησε και παρότι το πρωί δούλευε με πατημένα ελαστικά της Pirelli, σημείωνε σταθερή βελτίωση.

Advertisement

Το μεσημέρι δούλεψε ενδελεχώς με τους μηχανολόγους της έμπειρης CRAM, μελετώντας τόσο την τηλεμετρία από το μονοθέσιο της Tatuus όσο και τα onboard videos.

Advertisement

Στο απογευματινό μέρος του τεστ οι χρόνοι βελτιώθηκαν αισθητά, βοήθησε άλλωστε και η χρήση νέου σετ ελαστικών, που του επέτρεψε να πιέσει και συνολικά να βελτιωθεί κατά 1.5sec στον γύρο, στο ιταλικό σιρκουί μήκους 4.085 μέτρων.

Advertisement

Ο Μαρκογιάννης κάλυψε συνολικά 41 γύρους στη Βαλελούνγκα, με καλύτερο πέρασμα στο 1.34.783 και ήταν έκτος στην κατάταξη της ημέρας, με όσους κατατάχθηκαν ψηλότερα να έχουν εμπειρία -σε κάποιες περιπτώσεις και αγωνιστική- στη συγκεκριμένη πίστα.

Το τεστ συνεχίζεται σήμερα ενώ ο πρώτος φετινός αγώνας του Έλληνα οδηγού στην Ιταλική Formula 4 είναι στις 15-16 Μαΐου, στο σιρκουί Πολ Ρικάρ στη Γαλλία.

Διαβάστε επίσης:
O Τζώρτζης Μαρκογιάννης μιλάει στο NewsAuto για την Ιταλική F4

Στην Ιταλική F4 και το 2021 ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Asian Le Mans Series, Ντουμπάι #2: Δύο στα δύο για Λασκαράτο (video)