Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Italdesign Zerouno Targa τα «σπάει»

Ελλάδα 5:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Italdesign Zerouno Targa τα «σπάει»

ΝΕΑ

To Italdesign Zerouno Targa τα «σπάει»

ΝΕΑ

Η ιταλική εταιρεία Italdesign γιορτάζει τα 50 χρόνια λειτουργίας της και παρουσιάζει την ανοιχτή έκδοση του μοντέλο Zerouno, το οποίο θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του στη φετινή έκθεση της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η ειδοποιός διαφορά της έκδοσης Targa σε σχέση με το κλειστό μοντέλο, είναι φυσικά η αποσπώμενη οροφή.  Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, το δάπεδο βασίζεται στο Audi R8, ενώ ο κινητήρας είναι ο V10 των 5,2 λίτρων με τους 610 ίππους και τα 57,1 kgm ροπής, ο οποίος χαρίζει στο εντυπωσιακής σχεδίασης μοντέλο εξαιρετικές επιδόσεις. Τα πρώτα 0-100 km/h έρχονται σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 330 km/h.

Italdesign-Zerouno-Targa-2-chariatis-530

Τα παραπάνω νούμερα επιτυγχάνονται και λόγω της ελαφριάς κατασκευής του αμαξώματος, στο οποίο έχει χρησιμοποιηθεί τόσο το αλουμίνιο, όσο και το ανθρακόνημα. Το αυτοκίνητο πατάει σε τροχούς 20 ιντσών με την Pirelli να έχει εξελίξει τα ελαστικά διαστάσεων 245/30 εμπρός και 305/30 πίσω, ενώ δεν λείπουν και τα carbon κεραμικά φρένα.

Advertisement

Σε σύγκριση με την κλειστή έκδοση, το Zerouno Targa θα είναι κατά 410.000 ευρώ ακριβότερο, φτάνοντας τα 1,9 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία έχει ήδη κλείσει τις παραγγελίες και για τα πέντε συνολικά κομμάτια που αναμένεται να κατασκευαστούν.