Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτροκίνητη η επόμενη Jaguar F-Type;

Ελλάδα 9:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηλεκτροκίνητη η επόμενη Jaguar F-Type;

ΝΕΑ

Ηλεκτροκίνητη η επόμενη Jaguar F-Type;

ΝΕΑ

Η Jaguar βρίσκεται σε δίλημμα, για το εάν θα πρέπει να προχωρήσει σε πλήρες εξηλεκτρισμό της επόμενης γενιάς της F-Type ή να παραμείνει στους θερμικούς κινητήρες.

Advertisement
Advertisement

 

Μιλώντας σε βρετανικό μέσο, ο διευθυντής σχεδιασμού της Jaguar, Ian Callum ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι ευχάριστος ο “πονοκέφαλος” που επικρατεί μέσα στο εργοστάσιο. Πραγματικά είναι πολύ δύσκολη η απόφαση που αφορά τι είδους κινητήρες θα πρέπει να διαθέτει η επόμενη F-Type, αν και προσωπικά θεωρώ ότι είναι πιο ενδιαφέρουσα η ηλεκτρική επιλογή».

Advertisement
Advertisement

Παρά το γεγονός ότι το κουπέ μοντέλο της Jaguar θα συνεχίσει να βρίσκεται στην αγορά για τουλάχιστον τρία ακόμη χρόνια, ο Callum επιβεβαίωσε τις φήμες ότι οι δοκιμές του νέου μοντέλου αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα. Επίσης δήλωσε ότι οι επιδόσεις της I-Pace, τον έκαναν να δει από διαφορετικό μάτι το θέμα της ηλεκτροκίνησης.

«Οι δυνατότητες απόδοσης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου δεν αποτελούν πρόβλημα» είπε, συμπληρώνοντας: «H ώθηση που δίνει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι μεγάλη, ιδιαίτερα όταν πατήσει ο οδηγός πιο βαθιά το πόδι του στο γκάζι. Για να το απολαύσει περισσότερο θα πρέπει να προσαρμόσει τον στυλ οδήγησής του. Με τα παραπάνω είμαι σίγουρος ότι τα ηλεκτρικά μοντέλα, όπως η I-Pace μπορούν και προσφέρουν αρκετά δυναμική οδήγηση».

Advertisement

Κλείνοντας, ο Callum είπε ότι ένα σπορ φιλοσοφίας μοντέλο δεν θα λείψει από τη γκάμα της Jaguar στο μέλλον, θέλοντας να διασκεδάσει τις επιπτώσεις που έχει φέρει η όχι και τόσο θετική εμπορική πορεία της F-Type, εάν την συγκρίνεις με την αντίστοιχη της Porsche 911.

Advertisement