Η VW αποκαλύπτει το αγωνιστικό I.D. R Pikes Peak | NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Η VW αποκαλύπτει το αγωνιστικό I.D. R Pikes Peak

Η Volkswagen φιλοδοξεί να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας και να διεκδικήσει τη νίκη στη διάσημη ανάβαση του Pikes Peak με το ηλεκτρικό αγωνιστικό πρωτότυπο I.D. R Pikes Peak που αποκάλυψε στη Γαλλία.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Η παρουσίαση του αυτοκινήτου έλαβε χώρα στην πόλη Ales στην Γαλλία καθώς είναι ο τόπος καταγωγής του Romain Dumas, που έχει στο ενεργητικό του τρεις νίκες στο Pikes Peak και μια στο Le Mans και ο οποίος θα είναι οδηγός του I.D. R Pikes Peak.

Volkswagen-i-d-r-pikes-peak-20184567654harpi530

Η επιλογή της VW για ένα τέτοιο αγωνιστικό είναι σαφές πως θέλει να τονίσει τον ρόλο που θα παίξει η εταιρία αλλά και όλος ο γερμανικός όμιλος στο χώρο της ηλεκτροκίνησης. Άλλωστε όλα δείχνουν πως η ηλεκτροκίνηση θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο και στο κομμάτι των αγώνων.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Volkswagen το αγωνιστικό πρωτότυπο θα είναι ταχύτερο από ένα μονοθέσιο της F1 και θα επιταχύνει 0-100 km/h σε μόλις 2.25’’. Οι εκρηκτικές επιδόσεις του θα είναι αποτέλεσμα του πολύ χαμηλού βάρους που θα βρίσκεται κάτω από τα 1.100 κιλά αλλά και της μεγάλης ισχύος της ηλεκτρικής κινητήριας μονάδας που θα φθάνει τους 680 ίππους με περισσότερα από 65 kg ροπής.

Volkswagen-i-d-r-pikes-peak-20184567654harpi640

Log In or Create an account