Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Porsche στρέφεται ολοκληρωτικά προς την ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 7:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche στρέφεται ολοκληρωτικά προς την ηλεκτροκίνηση

Mobility

Η Porsche στρέφεται ολοκληρωτικά προς την ηλεκτροκίνηση

Mobility

Για όσους υποστηρίζουν ότι η ηλεκτροκίνηση και τα σπορ αυτοκίνητα δεν μπορούν να συνυπάρξουν, η Porsche έχει εντελώς διαφορετική αντίληψη. Και ετοιμάζεται για την μεγάλη αλλαγή.

Advertisement
Advertisement

Αν και το 2021 εξελίχθηκε σε μία δύσκολη χρονιά για την αυτοκινητοβιομηχανία, η Porsche κατάφερε να κάνει ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στα 91 χρόνια της τις 300 χιλιάδες μονάδες. Τα έσοδά της έφθασαν στα 33,1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 15% σε σχέση με το 2020, ενώ ακόμα πιο υψηλή ήταν η κερδοφορία της, στα 5,3 δισ. ευρώ.

Από τα 301.915 αυτοκίνητα που πούλησε, τα 88.362 ήταν Macan, και πολύ κοντά ήταν η Cayenne Με 83.071. Η ζήτηση για την Taycan διπλασιάστηκε, φθάνοντας στις 41.296 πωλήσεις. Μάλιστα η Τaycan ξεπέρασε και την εμβληματική 911, η οποία έμεινε στις 38.464 μονάδες.

Τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα αντιστοιχούν το 40% των παγκόσμιων πωλήσεων, και η εταιρία σχεδιάζει να το φθάσει έως το 50% μέχρι το 2025.

Advertisement
Advertisement

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η ίδια η Porsche υπολογίζει ότι μέχρι το 2030 τα καθαρά ηλεκτρικά μοντέλα θα αντιστοιχούν στο 80% των πωλήσεων της μάρκας. Μία νέα Porsche Macan EV θα εμφανιστεί μέσα στην επόμενη χρονιά πάνω στην πλατφόρμα που φτιάχτηκε σε συνεργασία με την Audi, ενώ η εταιρία υποστηρίζει ότι σκοπεύει να μετατρέψει την 718 σε ένα πλήρως ηλεκτρικό μέχρι τα μέσα της δεκαετίας.

Η οικονομική ευρωστία επιτρέπει στην Porsche να κάνει τα ηλεκτρικά της όνειρα πραγματικότητα χωρίς ιδιαίτερο κόπο, με την αμέριστη υποστήριξη του γκρουπ VW. Σύμφωνα με στελέχη της VW, η Porsche βρίσκεται στρατηγικά, λειτουργικά και οικονομικά σε μία εξαιρετική κατάσταση και μελετά ακόμα και την είσοδό της στο χρηματιστήριο, κάτι που θα της δώσει μεγαλύτερη οικονομική και επιχειρηματική ελευθερία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Porsche αποκάλυψε πως η νέα 718 θα είναι ηλεκτρική
Η εισβολή στην Ουκρανία φρενάρει τις VW και Porsche
Felicity Ace: Στον πάτο της θάλασσας εκατοντάδες Porsche