Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche ετοιμάζει την πιο hardcore Boxster

Ελλάδα 15:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche ετοιμάζει την πιο hardcore Boxster

ΝΕΑ

Η Porsche ετοιμάζει την πιο hardcore Boxster

ΝΕΑ

H Porsche βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης της ανανεωμένης Boxster Spyder και πλέον, νέες πληροφορίες από το εξωτερικό κάνουν λόγο για τοποθέτηση του ισχυρού 6κύλινδρου μοτέρ της 911 GT3 στο νέο γερμανικό μοντέλο. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η ανανεωμένη γενιά της Porsche Boxster Spyder (θα ονομαστεί «718 Boxster Spyder») θα αποκτήσει λοιπόν έναν πιο hardcore χαρακτήρα και θα έχει πλέον αρκετά κοινά με την νέα Cayman GT4. Αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων ότι θα λάβει και έναν πιο ισχυρό κινητήρα, ο οποίος σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες θα προέλθει από την 911 GT3.

Το 6κύλινδρο ατμοσφαιρικό αυτό μοτέρ θα αντικαταστήσει τον 2,5λιτρο turbo 4κύλινδρο boxer της προ-ανανέωσης Boxster Spyder προσφέροντας σημαντικά αυξημένη ισχύ που θα αγγίζει ακόμα και τους 450 ίππους, έναντι των 370 ίππων του τωρινού μοντέλου.

car_banner_articles

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, με τον κινητήρα αυτόν υπό μάλης, η νέα Porsche 718 Boxster Spyder αναμένεται να προσφέρει άκρως εκρηκτικές επιδόσεις. Στα κιβώτια, η γερμανική εταιρεία θα προσφέρει επιλογή για 6τάχυτο μηχανικό ή 7άρι αυτόματο, διπλού συμπλέκτη κιβώτιο.

Επίσης, εκτός από τον νέο κινητήρα, η νέα hardcore 718 Boxster θα φέρει και μια σειρά από επιπλέον σκληροπυρηνικές αλλαγές, όπως χαμηλότερο βάρος (δεν αποκλείεται να αφαιρεθούν το ηχοσύστημα ή/και ο κλιματισμός), νέα ελαστικά υψηλών επιδόσεων για χρήση και σε πίστα, αλλά και έξτρα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Boxster Spyder 640 (1)

Advertisement

Το ντεμπούτο της νέας Porsche 718 Boxster Spyder αναμένεται να γίνει την επόμενη χρονιά. Όπως και στην προ-ανανέωσης Boxster Spyder, έτσι και εδώ χαρακτηριστικό στοιχείο του νέου μοντέλου θα είναι η αφαιρούμενη υφασμάτινη οροφή πάνω από τα καθίσματα.

Boxster Spyder 640 (3)

Advertisement