Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Nissan θα σταματήσει σταδιακά τα diesel στην Ευρώπη

Ελλάδα 21:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Nissan θα σταματήσει σταδιακά τα diesel στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η Nissan θα σταματήσει σταδιακά τα diesel στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Μετά την Toyota, μια ακόμη εταιρεία φαίνεται ότι θα βάλει τέλος στις πωλήσεις diesel αυτοκινήτων στην Ευρώπη, αφού νέες πληροφορίες από το εξωτερικό κάνουν λόγο για απόφαση της Nissan να «απεμπλακεί» σταδιακά από το καύσιμο. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Nissan θα συνεχίσει μεν να προσφέρει diesel μοντέλα βραχυπρόθεσμα, ωστόσο μακροπρόθεσμα η εταιρεία στην Ευρώπη θα βάλει τέλος στη διάθεσή τους, επικεντρώνοντας τη στρατηγική της στα ηλεκτρικά οχήματα.

Ο λόγος που η Nissan θα σταματήσει τα diesel στη Γηραιά Ήπειρο έχει να κάνει με την μειωμένη ζήτηση για τα μοντέλα του είδους, έναντι και των ηλεκτροκίνητων τα οποία σιγά-σιγά θα αναπτύσσονται ολοένα και περισσότερο ωφελημένα από τις νεότερες και ολοένα πιο αυστηρές νόρμες για τους ρύπους των μοντέλων με μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Η Nissan ήδη στην ηλεκτροκίνηση είναι μια από τις πρωτοπόρους εταιρείες παγκοσμίως, λανσάροντας μάλιστα σε λίγες ημέρες και τη νέα, 2η γενιά του ηλεκτρικού οικογενειακού LEAF, ενώ αρκετά νέα θα δούμε από την εταιρεία και στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Η διαφαινόμενη απόφαση πάντως της Nissan σταδιακά να βάλει τέλος στα diesel στην Ευρώπη έρχεται μετά την αντίστοιχη απόφαση της Toyota να σταματήσει τις πωλήσεις diesel επιβατικών αυτοκινήτων στη Γηραιά Ήπειρο μέχρι τα τέλος του έτους.

Στο άμεσο μέλλον αναμένεται και άλλοι Ιάπωνες κατασκευαστές να σταματήσουν την πώληση diesel μοντέλων στην Ευρώπη, λόγω των αυστηρότερων ορίων εκπομπών ρύπων που θα τίθενται συνεχώς σε εφαρμογή. Ήδη, εταιρείες όπως η Honda και η Mazda πιθανολογείται πως μπορεί να προβούν σε ένα τέτοιο μέτρο στο μέλλον.

LEAF 640