Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Nissan παρουσιάζει το πρωτότυπο crossover sedan IMs στο Ντιτρόιτ (+video)

Ελλάδα 12:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Nissan παρουσιάζει το πρωτότυπο crossover sedan IMs στο Ντιτρόιτ (+video)

ΝΕΑ

Η Nissan παρουσιάζει το πρωτότυπο crossover sedan IMs στο Ντιτρόιτ (+video)

ΝΕΑ

Το πρωτότυπο IMs που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα καθώς συνδυάζει το αυξημένο ύψος από το έδαφος αλλά και τις αναλογίες τριών όγκων παρουσίασε η Nissan στην έκθεση του Ντιτρόιτ.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η Nissan χαρακτηρίζει το πρωτότυπο IMs ως ένα ψηλό sport sedan. Πρακτικά πρόκειται για ένα ηλεκτρικό crossover τριών όγκων με ιδιαίτερα δυναμικές αναλογίες. Το σχεδιαστικό ύψος παίζει αρκετά με τις ακμές οι οποίες προσδίδουν μια φουτουριστική αλλά ταυτόχρονα και φουτουριστική όψη κάνοντας σαφές πως δεν πρόκειται για ένα βαρετό sedan αλλά για ένα αυτοκίνητο που υπόσχεται αρκετές συγκινήσεις.

Φυσικά αντίστοιχης φιλοσοφίας είναι και ο εσωτερικός σχεδιασμός όπου αφ’ενός αναδεικνύει το προηγμένο τεχνολογικό προφίλ του IMs μέσω των εντυπωσιακών οθονών στο ταμπλό και εφ’ετέρου προβάλει αρκετές νεωτεριστικές προτάσεις που συνδέονται με την λειτουργικότητα και την άνεση. Μεταξύ αυτών το κάθισμα “premier seat” της πίσω σειράς που ουσιαστικά μετατρέπει την κεντρική θέση σε μια άκρως αναπαυτική πολυθρόνα με κατάλληλη διαμόρφωση των άκρων της πλάτης.

e2b11e42-nissan-ims-concept-20456543harpi640_2

Advertisement
Advertisement

Το IMs διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 490 ίππων και 81 kgm ροπής οι οποίοι τροφοδοτούνται από μια μπαταρία 115kWh που προσφέρει αυτονομία της τάξης των 600 χιλιομέτρων. Το IMs έχει δυνατότητα πλήρως αυτόνομης οδήγησης ενώ διαθέτει και την πρόσφατη τεχνολογία Invisible-to-Visible της Nissan η οποία επιτρέπει στον οδηγό να δει τι συμβαίνει πίσω από τυφλές γωνίες του δρόμου, να έχει οπτική αποτύπωση της κίνησης που θα συναντήσει μπροστά του αλλά και να έχει επικοινωνία με το αυτοκίνητο μέσω ενός τρισδιάστατου avatar.

e2b11e42-nissan-ims-concept-20456543harpi640