NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Η νέα BMW M5 στους 800 ίππους από την G-Power

Όλο και πιο ισχυρή παρουσιάζεται η νέα BMW M5 από τις γερμανικές εταιρίες βελτίωσης που θέλουν να τραβήξουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Τα νέα αυτή τη φορά μας έρχονται από την G-Power και τη δική της βελτίωση για το γερμανικό sedan.
ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Εξωτερικά η πρόταση της G-Power για την BMW M5 ξεχωρίζει από το full ανθρακονημάτινο καπό ονόματι Venturi RR αλλά και το σετ των εντυπωσιακών αλουμινένιων ζαντών σε διάσταση 21 ιντσών.

Τα πιο σημαντικά νέα έχουν να κάνουν με τις τροποποιήσεις των Γερμανών κάτω από το καπό. Ο V8 των 4,4 λίτρων με τα δύο τούρμπο, φέρει νέο λογισμικό για την χαρτογράφηση του μοτέρ αλλά και νέα εξάτμιση κατασκευασμένη από τιτάνιο και διπλές απολήξεις διαμέτρου 100 χλστ. Αποτέλεσμα η ισχύς να ανεβαίνει στους 800 ίππους και η ροπή να αγγίζει σχεδόν τα 100 κιλά.

Αυτό είναι το τελικό στάδιο με την G-Power να προσφέρει ως επιλογή δύο ακόμη με χαμηλότερη ισχύ στους 750 και 700 ίππους αντίστοιχα.

Η γερμανική εταιρία ισχυρίζεται ότι μετά και την βελτίωση που προτείνει οι επιδόσεις της M5 βελτιώνονται ακόμη περισσότερο με τα 0-100 να επιτυγχάνονται πλέον σε 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα σκαρφαλώνει στα διόλου ευκαταφρόνητα 335 χλμ./ώρα. Αυτό τη στιγμή που τα επίσημα στοιχεία για το γερμανικό sedan στην στάνταρ έκδοση του κάνουν λόγο για 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δεύτερα και τελική της τάξης των 305 χλμ./ώρα, με το έξτρα πακέτο “M”.