NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz GLE του 2019

Μπορεί να φαίνονται πανομοιότυπα τα δυο πρωτότυπα εδώ, ωστόσο, μάθαμε από έγκυρες πηγές πως πρόκειται για δυο διαφορετικές προδιαγραφές. Το ένα αφορά τη νέα Mercedes-Benz GLE του 2019 (έκδοση Avantgarde), ενώ το άλλο φαίνεται να φοράει ένα πακέτο styling της AMG.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Δεδομένου ότι το αυτοκίνητο δεν είναι πολύ καμουφλαρισμένο, μπορούμε να θαυμάσουμε το φρέσκο ​​styling της επερχόμενης GLE, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη νέα αισθητική της αυτοκινητοβιομηχανίας, με την ονομασία Sensual Purity, με τις όλο πιο απέριττες γραμμές σχεδίασης. Είναι λίγο πιο κομψή από την GLC, ναι, αλλά το συνολικό σχήμα είναι παρόμοιο, όπως η πίσω πόρτα ακόμη και ο σχεδιασμός των πίσω φώτων. Ταυτόχρονα, τα φώτα ουράς της GLE φαίνεται να είναι λιγότερο ογκώδη από τα αντίστοιχα της GLC, διατηρώντας παράλληλα την ίδια μορφή.

Όσο για το εμπρός τμήμα, θα μπορούσε κάλλιστα να καταλήξει να είναι ένα μείγμα από GLC και την ολοκαίνουργια CLS σε στυλ, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να φύγουν περισσότερα καμουφλάζ προτού οδηγηθούμε σε τελικά συμπεράσματα. Σε ότι αφορά στα εσωτερικά πλάνα, δεν είναι καινούργια. Στην πραγματικότητα, είναι πάνω από ένα χρόνο πριν, όμως είναι το πιο κοντινό χρονικά που έχουμε έρθει σε επαφή για το εσωτερικό της νέας  GLE.

Η ισχύς θα έρθει μέσω μιας σειράς diesel και βενζινοκίνητων μονάδων, ενδεχομένως συμπεριλαμβανομένου του νέου 6κύλινδρου κινητήρα της σειράς (CLS 450), όπου παράγει ισχύ 370 ίππων και ροπή στρέψης 500 Nm καθώς επιπλέον 22 ίππων και 250 Nm, στην έξυπνη λειτουργία EQ Boost. Εν τω μεταξύ, η ναυαρχίδα GLE 63 αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον γνωστό twin-turbo 4.0 λίτρων V8 με 571 και 612 ίππους.