Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η McLaren Elva αποκτά παρπρίζ

Ελλάδα 12:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η McLaren Elva αποκτά παρπρίζ

ΝΕΑ

Η McLaren Elva αποκτά παρπρίζ

ΝΕΑ

Μια νέα έκδοση της ιδιαίτερης McLaren Elva θα προστεθεί στη γκάμα της βρετανικής εταιρίας με στόχο την νομιμοποίηση του αυτοκινήτου για κυκλοφορία στο δρόμο στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Η ανακοίνωση για την παραγωγή μιας νέας έκδοσης της McLaren Elva με κανονικό παρπρίζ αναφέρει πως στόχος της είναι να ικανοποιήσει τους πελάτες που προτιμούν ένα φυσικό παρπρίζ αντί για το καινοτόμο σύστημα Active Air Management System (AAMS) που δημιουργεί ένα αόρατο φράγμα στον αέρα μπροστά από τους επιβάτες.

Ωστόσο πίσω από αυτή την εξήγηση κρύβονται πιθανότατα και πιο πρακτικοί λόγοι καθώς η προσθήκη του φυσικού παρπρίζ θα επιτρέπει στην McLaren Elva να πωλείται στις ΗΠΑ και για χρήση στο δρόμο αυξάνοντας έτσι σημαντικά το πιθανό πελατολόγιο. Πάντως η αντικατάσταση του AAMS από παρπρίζ δεν είναι μια απλή υπόθεση καθώς η McLaren τόνισε πως με το συγκεκριμένο θέμα ασχολήθηκε μια ολόκληρη ομάδα τεχνικών ώστε να εξασφαλιστεί πως δεν θα υπάρχει καμία αρνητική επίπτωση στην αεροδυναμική και στον οδηγικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

McLaren Elva

Advertisement
Advertisement

Πέραν του παρπρίζ πάντως δεν υπάρχουν άλλες αλλαγές σε σχεδιαστικό ή μηχανολογικό επίπεδο, πράγμα που σημαίνει πως εξακολουθούν να μην υπάρχουν οροφή, πλαϊνά παράθυρα και πίσω τζάμι. Η McLaren ισχυρίζεται πως η νέα έκδοση θα ζυγίζει μόλις 20 kg περισσότερο από την κανονική παρά το γεγονός πως μαζί με το παρπρίζ έχουν προστεθεί ο μηχανισμός για τους καθαριστήρες και το σύστημα πλύσης όπως και το σύστημα θέρμανσης. Σημαντικό ρόλο στο χαμηλό πρόσθετο βάρος έχει παίξει το ελαφρύ πλαίσιο του παρπρίζ που είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Οι παραδώσεις των πρώτων αυτοκινήτων στους ιδιοκτήτες τους αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη της χρονιάς.

McLaren Elva

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας χρονογράφος κόσμημα για τη McLaren Speedtail
McLaren Speedtail και P1 σε μια ξεχωριστή παράσταση (video)
Ο σαγηνευτικός ήχος της McLaren Elva (video)