Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lancia Delta και πάλι στο προσκήνιο

Ελλάδα 12:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Lancia Delta και πάλι στο προσκήνιο

ΝΕΑ

Η Lancia Delta και πάλι στο προσκήνιο

ΝΕΑ

Νέες πληροφορίες από την Ιταλία κάνουν λόγο για σκέψεις της FCA επιστροφής της Lancia Delta και εμείς θυμόμαστε την πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση ανεξάρτητου σχεδιαστή, ο οποίος οραματίζεται ένα δυναμικό come back του εμβληματικού ιταλικού αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Η ιταλική φίρμα Lancia έχει αφήσει το δικό της στίγμα στη νεότερη ιστορία του αυτοκινήτου, μέσω των μοντέλων της αλλά και της αγωνιστικής της δράσης. Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του FCA Group, η δραστηριότητα της εταιρείας περιορίστηκε εντός των τειχών της γείτονος χώρας, αφού  στην ιταλική αγορά είναι διαθέσιμη μόνο η Ypsilon.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει τη δημιουργική σκέψη του ανεξάρτητου σχεδιαστή Αngelo Granata, o οποίος μας δείχνει μέσω ψηφιακών εικόνων πως θα μπορούσε να είναι η σημερινή μορφή της Delta Ιntegrale και της αγωνιστικής της έκδοσης.

Advertisement
Advertisement

Όπως μπορούμε να δούμε, το κλασικό σχήμα του αυτοκινήτου έχει διατηρηθεί στο μεγαλύτερο βαθμό, ενώ παράλληλα, έχουν προστεθεί κάποιες σύγχρονες πινελιές (βλέπε εμπρόσθια μάσκα, μεγαλύτερους τροχούς, περισσότερα φουσκώματα, πιο φουτουριστικό πίσω τμήμα και πολλά άλλα).

Παρόλο που η Lancia δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα ως προς την επιστροφή της Lancia Delta, αν αυτό συνέβαινε, τα περισσότερα μηχανικά μέρη θα προέρχονταν απευθείας από την Alfa Romeo και ειδικά από την Giulia. Έτσι, η έκδοση Integrale θα μπορούσε να δανειστεί τον V6 των 2,9 λίτρων με τα 510 άλογα, ενώ στις «ηπιότερες» εκδόσεις ο 1,8 τούρμπο των 210 ίππων θα αναλάμβανε την κίνηση.

Όπως και να έχει, περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν, τελικά, τα σχέδια του εν λόγω ανεξάρτητου σχεδιαστή θα ληφθούν υπόψη από το ιταλικό group, εφόσον βέβαια πάντα επιβεβαιωθούν οι νέες πληροφορίες που κάνουν λόγο για επικείμενο “πράσινο φως” από την FCA σε μια νέα Lancia Delta.

Advertisement

wrcs13

wrc8

Advertisement