Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Jeep: Tο τέλος των diesel πλησιάζει

Ελλάδα 13:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Jeep: Tο τέλος των diesel πλησιάζει

ΝΕΑ

Jeep: Tο τέλος των diesel πλησιάζει

ΝΕΑ

Το αμφίβολο μέλλον των κινητήρων εσωτερικής καύσης έχει οδηγήσει τη Jeep να εξετάζει την παύση της παραγωγής diesel εκδόσεων…

Advertisement
Advertisement

Η Jeep προορίζει για «κόψιμο» τους diesel κινητήρες μέχρι το 2030 και κατά πάσα πιθανότητα θα διατηρήσει μόνο ένα V8 βενζινοκίνητο σύνολο.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στην Αυστραλία, ο διευθύνων σύμβουλος της Jeep, Christian Meunier, επιβεβαίωσε ότι οι κινητήρες ντίζελ της μάρκας βρίσκονται στο τέλος της καριέρας τους. «Έχω την πεποίθηση πως το ντίζελ θα εξαφανιστεί από την Ευρώπη και πρέπει να πω πως εκείνη η αγορά ήταν η κυριότερη που το στήριζε. Συνεπώς ο όγκος των πωλήσεων αυτοκινήτων με κινητήρες diesel πρόκειται να μειωθεί σημαντικά» είπε μεταξύ άλλων. Περαιτέρω συζητώντας για το μέλλον των V8, ο Meunier είπε ότι είναι αναπόφευκτο το V8 μηχανικό σύνολο να μην υπάρχει για πάντα αλλά προς το παρόν, η αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να τα διατηρήσει όσο περισσότερο μπορεί.

Advertisement
Advertisement

«Μεσοπρόθεσμα είναι σαφές ότι θα θέλαμε να προστατεύσουμε το V8 όσο μπορούμε, ειδικά σε αγορές όπου υπάρχει ζήτηση για αυτό και προφανώς έχει νόημα να το κάνουμε. Ταυτόχρονα, είναι σαφές ότι η ηλεκτροδότηση μας δίνει την ευκαιρία να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη απόδοση και επιδόσεις από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης». Η Jeep επεκτείνει σταθερά τη γκάμα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της και πολύ πρόσφατα παρουσίασε το Grand Cherokee 4xe PHEV. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει επίσης ανακοινώσει πως στα σχέδιά της είναι να προσφέρει ένα ηλεκτρικό μοντέλο σε κάθε κατηγορία των SUV που έχει εκπροσώπηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
80 χρόνια Jeep: Οι 12 κορυφαίες στιγμές της
Το κιτ που κάνει το Jeep Wrangler ασταμάτητο
Το νέο baby-Jeep θα είναι ηλεκτρικό

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement