Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Γερμανοί θα πληγούν περισσότερο από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ελλάδα 5:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Γερμανοί θα πληγούν περισσότερο από τον πόλεμο στην Ουκρανία

ΝΕΑ

Οι Γερμανοί θα πληγούν περισσότερο από τον πόλεμο στην Ουκρανία

ΝΕΑ

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται ότι θα πληρώσουν περισσότερο από όλους τους άλλους την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Advertisement
Advertisement

Η αναστάτωση που έχει φέρει στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία ο πόλεμος στην Ουκρανία, φαίνεται ότι θα πλήξει περισσότερο τις γερμανικές εταιρίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδέσμου τους VDA, η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία έχει επηρεάσει τις εφοδιαστικές αλυσίδες καθώς και τις οικονομικές συναλλαγές, κάτι που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε σημαντικές ελλείψεις σε μία σειρά πρώτων υλών.

Η ανακοίνωση της VDA αναφέρει ότι η κατάσταση εξελίσσεται διαρκώς, αλλά είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες διακοπές στην παραγωγή οχημάτων στην Γερμανία.

Advertisement
Advertisement

Όλες οι μεταφορικές οδοί, ναυτιλία, σιδηρόδρομος, αεροπλάνα έχουν επηρεαστεί και δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στα logistics σε μία εποχή που ήδη τα επίπεδα των αποθεμάτων ήταν αρκετά χαμηλά.

Οι βασικές ελλείψεις εντοπίζονται σε διάφορες πρώτες ύλες, όπως το αέριο νέον το οποίο είναι απαραίτητο για την παραγωγή των microchips και η Ουκρανία είναι η βασική χώρα εξαγωγής του.

Advertisement

Υπάρχει επίσης πρόβλημα με την προμήθεια παλλαδίου που χρησιμοποιείται στους καταλύτες, αφού η Ρωσία αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο των εξαγωγών στην Γερμανία. Από την Ρωσία υπάρχει επίσης πρόβλημα με το νικέλιο, το οποίο χρησιμοποιείται στις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στην VDA είναι μέλη εταιρίες όπως η VW, BMW και Porsche, οι οποίες υποστηρίζουν ότι έχουν σημαντικές δυσκολίες στο να βρουν καλωδιώσεις που χρειάζονται, καθώς οι προμηθευτές τους στην δυτική Ουκρανία έχουν κλείσει λόγω του πολέμου.

Advertisement

Σύμφωνα με τη VDA, η Γερμανία εξήγαγε 4.100 αυτοκίνητα στην Ουκρανία και 35.600 αυτοκίνητα στη Ρωσία πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας το 1,7% των γερμανικών εξαγωγών αυτοκινήτων. Παράλληλα, οι γερμανικές εταιρίες παρήγαγαν 170.000 αυτοκίνητα στα εργοστάσιά τους στην Ρωσία το 2021, τα περισσότερα για την εσωτερική αγορά της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέες αυξήσεις σοκ στις τιμές φέρνει η κρίση στην Ουκρανία!
Έλλειψη καλωδίων λόγω Ουκρανίας – Διακοπές στην παραγωγή
Ουκρανία: Πολύ σοβαρές οι επιπτώσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία από τον πόλεμο