Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η BMW M5 σε χρέη αυτοκινήτου ασφαλείας του MotoGP (+vid)

Ελλάδα 7:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BMW M5 σε χρέη αυτοκινήτου ασφαλείας του MotoGP (+vid)

NEWSMOTO

Η BMW M5 σε χρέη αυτοκινήτου ασφαλείας του MotoGP (+vid)

NEWSMOTO

Η BMW M5 θα είναι το αυτοκίνητο ασφαλείας του MotoGP με την εταιρία να φανερώνει πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο λειτουργεί και ως εργαστήριο εξέλιξης για προϊόντα του τμήματος M Performance.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η BMW M5 θα αναλάβει χρέη αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα Losail στο Κατάρ το προσεχές Σαββατοκύριακο. Το αυτοκίνητο εκτός από τα σχετικά αυτοκόλλητα είναι εξοπλισμένο ρολκέιτζ και με τα μπάκετ καθίσματα από την M4 GTS. Επιπλέον διαθέτει αρκετά εξωτερικά τμήματα από ανθρακονήματα καθώς και εξάτμιση από τιτάνιο με την υπογραφή του τμήματος M Performance. Διαθέτει μάλιστα και έναν πρωτότυπο μπροστινό διαχύτη ο οποίος έχει κατασκευαστεί ειδικά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ασφαλείας. Σε μηχανολογικό επίπεδο δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις καθώς η M5 του MotoGP διαθέτει τον ίδιο V8 twin turbo κινητήρα των 600 ίππων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και τετρακίνηση.

BMW-M5-Safety-Car-787654567harpi530

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του BMW M GmbH, Frank van Meel το MotoGP προσφέρει το ιδανικό πεδίο δοκιμών και εξέλιξης οπότε η M5 που θα εκτελεί χρέη αυτοκινήτου ασφαλείας θα λειτουργήσει και ως πλατφόρμα εξέλιξης για την Μ5 Performance που αναμένεται το άμεσο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Η Μ5 είναι ένα από τα μοντέλα της BMW με υποστηρικτικό ρόλο στο θεσμό του MotoGP καθώς θα πλαισιωθεί και από άλλα αυτοκίνητα ασφαλείας βασισμένα στις M3, M4 Coupe και M6 Gran Coupe ενώ θα υπάρχει μια Χ5Μ ως ιατρικό όχημα και δύο μηχανές S 1000 RR.