Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BAIC απέκτησε το 5% της Daimler

Ελλάδα 10:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BAIC απέκτησε το 5% της Daimler

ΝΕΑ

Η BAIC απέκτησε το 5% της Daimler

ΝΕΑ

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει πλέον δύο εταίρους-επενδυτές από την Κίνα.

Advertisement
Advertisement

Η BAIC αγόρασε μερίδιο 5% στην Daimler, ενισχύοντας τη σχέση της με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μετά την εμφάνιση της κινεζικής Zhejiang Geely Holding ως δυνητικού αντιπάλου της.

Η BAIC ήταν ο κύριος εταίρος της Daimler στην Κίνα μέχρι το 2018, μέχρι τη στιγμή που ο πρόεδρος της Geely, Li Shufu, απέκτησε μερίδιο 9,69% της Daimler, με στόχο τη δημιουργία συμμαχίας για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Το υψηλό κόστος των μπαταριών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν δυσκολέψει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να κατασκευάσουν φθηνά οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, με αποτέλεσμα αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες να συμμαχούν με κινέζους εταίρους.

Η Daimler τον Μάρτιο συμφώνησε με την Geely να κατασκευάσει την επόμενη γενιά Smart ως ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κίνα τα οποία θα διατίθενται στις παγκόσμιες αγορές.

Η Daimler διαβεβαίωσε τη BAIC ότι οποιαδήποτε νέα βιομηχανική συμμαχία μεταξύ της Mercedes και ενός κινέζου εταίρου θα συνέβαινε μόνο μετά την επίτευξη συναίνεσης με την BAIC.

Advertisement

Επίσης η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επένδυση της BAIC. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ο μακρόχρονος εταίρος μας BAIC είναι πλέον μακροπρόθεσμος επενδυτής στην Daimler», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ola Kallenius.

Τον Μάιο, το Reuters είχε αναφέρει ότι η BAIC επιδίωξε να αγοράσει μερίδιο έως και 5% στη Daimler ως τρόπο για να εξασφαλίσει την επένδυσή της στην κινεζική κατασκευαστική εταιρία της Mercedes-Benz Beijing Benz Automotive.

Advertisement

Η Daimler είναι μέτοχος της θυγατρικής BAIC Motor από το 2013.

Πάντως η Geely αρνήθηκε να σχολιάσει την επένδυση BAIC στη Daimler…

 

Advertisement