Η ABT "σκαλίζει" το Tiguan | NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Η ABT “σκαλίζει” το Tiguan

Το Tiguan της Volkswagen διάγει θα λέγαμε ένα καλό φεγγάρι από όλες τις απόψεις, αφού εν τέλει δείχνει να κερδίζει το στοίχημα απέναντι στα τζιποειδή «αδέλφια» του σε ευρωπαϊκό έδαφος, παρότι είναι πιο ακριβό από αυτά. Ευκαιρίας δοθείσης, η ABT σήκωσε μανίκια και θέλησε να το καταστήσει ακόμη πιο ελκυστικό.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Ο γερμανικός οίκος δεν έχασε την ευκαιρία να σκαλίσει ότι σκαλίζεται στο γερμανικό όχημα ελεύθερου χρόνου, τόσο αισθητικά όσο και κάτω από την «επιδερμίδα». Ξεκινώντας από το περίβλημα διακρίνουμε ένα νέο και διακριτικά επιθετικό bodykit, τροχούς 21ιντσών.

Στα πιο σημαντικά η ανάρτηση επιβεβλημένα χαμήλωσε (και έσφιξε) κατά τρία cm, ενώ ο 2λιτρος TSI turbo βενζινοκινητήρας κέρδισε στο δυναμόμετρο 70 ολόκληρους ίππους σκαρφαλώνοντας στους 290, ακόμη σπουδαιότερη (για τέτοιου είδους και ύφους αυτοκίνητα) φαντάζει η αύξηση της ροπής στα 42,5 kgm.

Εννοείται πως η εταιρία έριξε και τα φώτα της στην καμπίνα του γερμανικού crossover με μικρολεπτομέρειες που τονίζουν τη διαφοροποίηση από τα συμβατικά μοντέλα της σειράς Tiguan. Πάντως το κυριότερο είναι, πως η ABT δεσμεύτηκε να «τσιτώσει» και άλλες εκδόσεις κυβισμού του περιπετειώδους Volkswagen, πέρα από τα δυο λίτρα της προκειμένης περίπτωσης.

Volkswagen-Tiguan-by-ABT-tsiro-640

Log In or Create an account