NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Hyundai: Θέλει να ξεπεράσει την Alfa Romeo σε σχεδίαση

Τα σχεδιαστικά πλάνα της Hyundai για τα επόμενα χρόνια έχουν σαν στόχο την παρουσίαση νέων μοντέλων που θα μπορούν να συγκριθούν με τα αντίστοιχα της Alfa Romeo, που ας μην γελιόμαστε, θεωρούνται από τα πιο καλαίσθητα της αγοράς.

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Η Νοτιοκορεάτικη φίρμα έχει ήδη παρουσιάσει το πρώτο δείγμα της νέας εταιρικής σχεδιαστικής ταυτότητας, με τον κωδικό «Sensuous Sportiness», που δεν είναι άλλο από το πρωτότυπο Le Fil Rouge, που παρουσιάστηκε στο τελευταίο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Ο Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού της Hyundai, SangYup Lee, σε πρόσφατη συνέντευξή του σε γνωστό διαδικτυακό ΜΜΕ, δήλωσε πως όνειρό του είναι την επόμενη δεκαετία ο καταναλωτής να ταυτοποιεί τα μοντέλα της εταιρείας με την σχεδιαστική πρωτοτυπία και καλαισθησία. «Η Hyundai διαθέτει αρκετά σέξι αυτοκίνητα. Θα τολμούσα να πω πιο σέξι από της Alfa Romeo».

Μιλώντας για τη νέα φιλοσοφία της εταιρείας, ο Lee τόνισε ότι η γκάμα των μελλοντικών μοντέλων θα δημιουργήσει μία ελκυστική «οικογενειακή ταυτότητα», παρά του γεγονότος ότι τα αυτοκίνητα θα είναι διαφορετικής χρήσης και λειτουργίας. Μπορεί η φιλοδοξία των ανθρώπων της Hyundai για αρκετούς να θεωρείται «ακραία», αλλά έχοντας ως βάση πρωτότυπα όπως το Le Fil Rouge και το HDC-2 Grandmaster, θα μπορούσαμε να πούμε  ότι οι Κορεάτες βαδίζουν σε σωστά μονοπάτια.