Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Huawei το 5G και η… κατασκοπεία

Ελλάδα 3:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Huawei το 5G και η… κατασκοπεία

ΝΕΑ

Huawei το 5G και η… κατασκοπεία

ΝΕΑ

Την πρώτη σύνδεση σε τεχνολογία επιπέδου 5G για αυτοκίνητα παρουσίασε η εταιρία επικοινωνιών Huawei στην Κίνα. Η εφαρμογή αυτή είναι η βάση για τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, αλλά και για θεωρίες συνωμοσίας.

Advertisement
Advertisement

 

Σε μία προσπάθεια να γίνει ο βασικός προμηθευτής συστημάτων αυτόνομης οδήγησης για όλα τα οχήματα, το τμήμα τεχνολογίας της Huawei στην Κίνα παρουσίασε το πρώτο σύστημα επικοινωνίας 5G στον κόσμο για την αυτοκινητοβιομηχανία. Μία εφαρμογή η οποία την φέρνει επανάσταση, αλλά δημιούργησε αναστάτωση στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Η Huawei ανέφερε, σε ανακοίνωσή της, ότι η μονάδα αυτόνομης οδήγησης MH5000 βασίζεται στο τσιπ Balong 5000 5G το οποίο δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο. «Με βάση αυτό το τσιπ, η Huawei έχει αναπτύξει την πρώτη μονάδα αυτοκινήτου στον κόσμο 5G με υψηλή ταχύτητα και υψηλή ποιότητα. Το προϊόν αυτό είναι σημαντικό για την μελλοντική εφαρμογή της αυτόνομης κίνησης, αφού επιτρέπει στα οχήματα να έχουν μεταξύ τους μία τυπική επικοινωνία. Η τεχνολογία 5G είναι η βάση για τα self-driving οχήματα» καταλήγει η ανακοίνωση της Huawei.

Το σύστημα δικτύων 5G θα βοηθήσει τα σχέδιά της εταιρία από την Κίνα να μπει δυνατά στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Η Huawei έχει δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια την τεχνολογία για έξυπνα συνδεδεμένα αυτοκίνητα σε κινέζικες πόλεις όπως η Σαγκάη, η Σενζέν και η Γουσί και έχει υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με ένα πλήθος αυτοκινητοβιομηχανιών όπως οι FAW, Dongfeng και Changan.

Advertisement

Η εταιρεία, η οποία είναι και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, προσπαθεί να ηγηθεί του παγκόσμιου αγώνα για δίκτυα 5G επόμενης γενιάς, μόνο που συναντά εμπόδια στην Αμερική.

Στις ΗΠΑ και την Ουάσιγκτον, ισχυρίζονται ότι ο εξοπλισμός και οι εφαρμογές της θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για κατασκοπεία και δεν έχουν άδεια χρήσης εκεί.

Advertisement

Η Huawei από την πλευρά της έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς. Ίσως οι θεωρίες συνωμοσίας να είναι μία καλή διαφήμιση.