Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda Civic Type R TC: Η αγωνιστική πτυχή…

Ελλάδα 18:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Civic Type R TC: Η αγωνιστική πτυχή…

ΝΕΑ

Honda Civic Type R TC: Η αγωνιστική πτυχή…

ΝΕΑ

Η οικογένεια του λατρεμένου Honda Civic Type R μεγαλώνει στις Ηνωμένες Πολιτείες με την έλευση της ισχυρής αγωνιστικής έκδοσης. Απανταχού πιστοί του μηχανήματος απόλαυσης, υποκλιθείτε στο νέο Civic Type R TC, έτοιμο να κατακτήσει τις πίστες.

Advertisement
Advertisement

 

Σχεδιασμένο από την Honda Performance Development (HPD) για αγωνιστική χρήση (SRO TC και Touring Car), το νέο μοντέλο γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ του Civic Si TCA και του Type T TCR στο χαρτοφυλάκιο των ικανών αγωνιστικών Civic. Στοχεύοντας τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους ενθουσιώδεις του Type R, που θέλουν να επισκεφτούν ανά πάσα στιγμή την πίστα το αγωνιστικό Type R είναι το κατάλληλο όχημα αναψυχής, μόνο που κοστίζει σχεδόν 81.000 ευρώ. Ακόμη κι αν έχετε τα χρήματα προς διάθεση, δεν μπορείτε να πάτε σε μια αντιπροσωπεία και να αγοράσετε ένα. Το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο διατίθεται αποκλειστικά μέσω HPD για μέλη της Honda Racing Line με αγωνιστική άδεια παρακαλώ. Τώρα τι παίρνετε με το διπλάσιο κόστος του Civic Type R για το δρόμο; Στοιχεία όπως η μπροστινή μάσκα υψηλής ροής, καπό με έξτρα εισαγωγές αέρα JP Racing FRP, πολυγωνικό αγωνιστικό κλωβό ασφαλείας στην καμπίνα και ένα κάθισμα αγωνιστικού τύπου OMP με ζώνες ασφαλείας 6 σημείων.

Advertisement
Advertisement

Αυτά δεν είναι όλα, προφανώς. Το Civic Type R TC διαθέτει 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων με ειδική κλιμάκωση, CSF ψυγείο λαδιού, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης HPD / Cusco, ειδικές δαγκάνες εμπρός φρένων HPD Girodisk 2 τεμαχίων και αγωγούς θερμότητας HPD και τέλος, εξάτμιση της HPD/Borla. Ο κινητήρας είναι ο γνωστός VTEC Turbo 2.0 λίτρων, όπως και στην έκδοση δρόμου, αλλά με τις κατάλληλες ρυθμίσεις παράγει μεταξύ 270 και 330 ίππων, ανάλογα με την εφαρμογή που θα επιλέξετε. Ενώ εξελίχτηκε και δοκιμάστηκε από τους μηχανικούς της HPD, η τελική συναρμολόγηση του Civic Type R TC γίνεται από την Gradient Racing στο Ώστιν του Τέξας.