Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H NASA ανακαλύπτει και πάλι τον τροχό (+VIDEO)

Ελλάδα 12:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H NASA ανακαλύπτει και πάλι τον τροχό (+VIDEO)

ΝΕΑ

H NASA ανακαλύπτει και πάλι τον τροχό (+VIDEO)

ΝΕΑ

Οι πιο πρόσφατες δοκιμές της NASA για τους τροχούς των οχημάτων που στέλνονται σε άλλους πλανήτες, δείχνουν πως υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον στους τροχούς χωρίς αέρα. Είτε με χωροδικτυώματα, είτε με αφρώδη υλικά με δυνατό σκελετό, τα ελαστικά όπως τα ξέρουμε, μάλλον δεν θα είναι μέσα στις επιλογές για τα διαπλανητικά οχήματα- σε πρώτη φάση.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Advertisement
Advertisement

Οι τροχοί που εξελίσσονται από τη NASA για τα οχήματα που εξερευνούν το διάστημα και πατούν σε άλλους πλανήτες, είναι στην ουσία ένα μεταλλικό χωροδικτύωμα που έχει μεν τη μορφή του ελαστικού όντας στρογγυλό και αγκαλιάζει τις ζάντες αλλά συμπεριφέρεται αρκετά διαφορετικά. Η επιλογή του προφανώς και δεν είναι τυχαία, μια και πρέπει να αντέχει σε πολύ άσχημα εδάφη και να περνάει πάνω από μεγάλες πέτρες και περίεργη μορφολογία εδάφους με πολύ σκληρά υλικά, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα ή να έχει ανάγκη προσαρμογής ανάλογα την περίπτωση.

Το video που έχει δώσει η NASA στη δημοσιότητα, είναι πολύ διαφωτιστικό αναφορικά με τα χαρακτηριστικά των «διαστημικών» τροχών, καθώς με αυτό φαίνεται πως το αλουμινένιο χωροδικτύωμα αντιμετωπίζει ένα μέρος δύσκολου εδάφους. Η παραμόρφωση είναι ελαστική και αφού ο τροχός περάσει πάνω από το εμπόδιο, το σχήμα επανέρχεται στην κανονική του μορφή.

Advertisement