Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H εξωτική RUF CTR Anniversary στη Γενεύη

Ελλάδα 13:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H εξωτική RUF CTR Anniversary στη Γενεύη

ΝΕΑ

H εξωτική RUF CTR Anniversary στη Γενεύη

ΝΕΑ

Το ντεμπούτο της στη Γενεύη θα κάνει η έκδοση παραγωγής της εξωτικής RUF CTR Anniversary με την γερμανική εταιρία να γιορτάσει φέτος τα 80 χρόνια από την ίδρυση της. Με ανθρακονημάτινο μονοκόκ πλαίσιο, ιδιαίτερα χαμηλό βάρος και ισχύ 700 ίππους!

Advertisement
Advertisement

 

Η RUF παρουσίασε την CTR Anniversary στο Σαλόνι της Γενεύης πριν από δύο χρόνια ως πρωτότυπο και το μοντέλο παραγωγής είναι πλέον έτοιμο και θα παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του κατά τη διάρκεια της φετινής έκθεσης.

Advertisement
Advertisement

Η CTR αποτίει ουσιαστικά φόρο τιμής στο ομώνυμο μοντέλο του 1987 που είχε το παρατσούκλι “Yellow Bird” λόγω του έντονου κίτρινου χρώματός του, του ίδιου που βλέπουμε και στο μοντέλο του 2019 που του μοιάζει πάρα πολύ και σχεδιαστικά.

Advertisement

Αυτή η RUF ξεχωρίζει από όλες τις άλλες χάρη στο μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα που φέρει, το πρώτο στην ιστορία της γερμανικής εταιρίας που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε από την ίδια εντός των εγκαταστάσεών της. Χάρη σε αυτό, πάνω στο οποίο “δένουν” οι μεταλλικές δομές εμπρός και πίσω, απαραίτητες για τα σύγχρονες δοκιμές πρόσκρουσης το συνολικό βάρος έχει κρατηθεί στα ιδιαίτερα χαμηλά 1.200 κιλά, περισσότερα από 300 κιλά χαμηλότερα έναντι για παράδειγμα της νέας Porsche 911 Carrera 4S. Για αυτό ευθύνεται βέβαια και ο σπαρτιάτικος εξοπλισμός του μοντέλου.

Advertisement

Σε σχέση με μια 911 διαφορετική είναι και η αρχιτεκτονική των αναρτήσεων, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό σχέδιο.

H επετειακή CTR κινείται απο έναν επίπεδο εξακύλινδρο κινητήρα με χωρητικότητα 3,6 λίτρα και απόδοση 700 ίππους με την δύναμη να φτάνει στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων. Η τελική του γερμανικού coupe αγγίζει τα 360 χλμ./ώρα, ενώ για το πρωτότυπο η RUF ανακοίνωνε 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα.

Advertisement