Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων από την Audi

Ελλάδα 16:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων από την Audi

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων από την Audi

ΝΕΑ

Το πλάνο της γερμανικής φίρμας περιλαμβάνει το λανσάρισμα αρκετών ηλεκτρικών μοντέλων τα επόμενα χρόνια. Μέσα σε αυτά φαίνεται ότι θα είναι και ένα supercar.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου τεχνικής ανάπτυξης της Audi, η εταιρεία θα μας παρουσιάσει στο άμεσο μέλλον ένα νέο supercar που θα κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.  Χωρίς να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες, ο Peter Mertens εξήγησε ότι το ενδιαφέρον της φίρμας είναι μεγάλο προς αυτή την κατεύθυνση και δεν είναι απίθανο να δούμε ηλεκτρικές εκδόσεις υψηλών επιδόσεων και για άλλα μοντέλα στην γκάμα της Audi.

Στην περίπτωση του ηλεκτρικού supercar τώρα, το επικρατέστερο σενάριο αναφέρει ότι θα βασίζεται σε μια τροποποιημένη εκδοχή του R8. To σύστημα κίνησης θα είναι όμοιο-κατά πάσα πιθανότητα-με εκείνο που θα δούμε στην έκδοση παραγωγής της Porsche Mission E (το πρωτότυπο έφερε για την κίνησή του 2 ηλεκτροκινητήρες με τελική ισχύ 590 ίππων και 0-100 σε μόλις 3,5 sec, κάτι που αναμένεται να δούμε και στο μοντέλο παραγωγής). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ισχύς θα ξεπεράσει τους 600 ίππους και η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 300 km/h.

Advertisement
Advertisement