Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γέμισε ταξί Leaf η Φλωρεντία!

Ελλάδα 2:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γέμισε ταξί Leaf η Φλωρεντία!

ΝΕΑ

Γέμισε ταξί Leaf η Φλωρεντία!

ΝΕΑ

Με περισσότερα αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών ρύπων σε κυκλοφορία, η Φλωρεντία διαμορφώνεται ως μία από τις πιο προηγμένες «έξυπνες»  πόλεις στην Ιταλία. Πέρυσι, ο δήμος της πόης προκήρυξε διαγωνισμό για 70 νέες άδειες ηλεκτροκίνητων ταξί,  τις οποίες και διέθεσε.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Με βάση αυτό το διαγωνισμό, το Nissan Leaf είναι πλέον το πιο δημοφιλές αμιγώς ηλεκτροκίνητο ταξί στη Φλωρεντία, αφού το επέλεξαν 67 ιδιοκτήτες των νέων αδειών. Ανάμεσα στα στοιχεία που το έκαναν ελκυστικό, είναι το γεγονός πως η ιαπωνική εταιρεία παρείχε δωρεάν σε κάθε όχημα ένα σύστημα hotspot Wi-Fi, ικανό να εξυπηρετήσει μέχρι και οκτώ συσκευές, προσδίδοντας ένα ακόμα  πλεονέκτημα  στους οδηγούς και τους  πελάτες  που επιλέγουν μια διαδρομή με το μοντέλο της.

Με την παραπάνω πρωτοβουλία, η Φλωρεντία ακολουθεί το παράδειγμα  μεγάλων  ευρωπαϊκών πόλεων όπως της Μαδρίτης, η οποία διαθέτει περισσότερα από 100 ταξί το συγκεκριμένου μοντέλου, του Άμστερνταμ με στόλο 100 αμιγώς ηλεκτροκίνητων ταξί (συμπεριλαμβανομένων των Nissan LEAF και e-NV200) και της Βουδαπέστης.

Advertisement
Advertisement

Η ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτροκίνητων ταξί διευρύνεται, με όλο και περισσότερους φορείς να καρπώνονται τα οφέλη της κινητικότητας με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η Nissan έχει πουλήσει πάνω από 1.000 ηλεκτροκίνητα Leaf και e-NV200, σε οδηγούς και εταιρείες ταξί σε όλη την Ευρώπη. Η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία είναι οι τρεις μεγαλύτερες αγορές του κλάδου.