Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford Focus RS: Επιστρέφει στους αγώνες

Ελλάδα 16:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ford Focus RS: Επιστρέφει στους αγώνες

ΝΕΑ

Ford Focus RS: Επιστρέφει στους αγώνες

ΝΕΑ

Μετά από 27 χρόνια απουσίας από αγώνα του Βρετανικού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού (BTCC), το θρυλικό λογότυπο «RS», το οποίο έκανε γνωστή τη Ford στα motorsports, επιστρέφει φέτος.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Στο περιθώριο της Έκθεσης Autosport Show, που διεξήχθη στην πόλη του Μπέρμινχαμ, η ομάδα Motorbase παρουσίασε το νέο της αυτοκίνητο, που δεν είναι άλλο από το νέο Ford Focus RS, με το οποίο θα συμμετέχει στον φετινό θεσμό του BTCC. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την ίδια την ομάδα, ευχή όλων των εμπλεκόμενων είναι το νέο μοντέλο να συνεχίσει την παράδοση που άφησε ο πρόγονός του, το εικονικό Sierra Cosworth RS500.

2018-ford-focus-rs-btcc-racer-4-chariatis-530

Ο υπεύθυνος της ομάδας, David Bartrum δηλώνει: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι φανατικός οπαδός των RS μοντέλων της Ford και χαίρομαι ιδιαιτέρως που επιστρέφει στους αγώνες». Επίσης τόνισε ότι η δουλειά που έχει γίνει επάνω στο νέο αυτοκίνητο, δεν είναι απλά επιδερμική με αλλαγές αισθητικού περιεχομένου, αλλά ουσιαστική, χωρίς να αποκαλύψει κάτι παραπάνω.

Advertisement

2018-ford-focus-rs-btcc-racer-2-chariatis-640

Το νέο Ford Focus RS BTCC θα ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης τον Φεβρουάριο επί ισπανικού εδάφους, ενώ ήδη έχει γίνει γνωστό το όνομα του πρώτου από τους δύο οδηγούς, που δεν είναι άλλος από τον Tom Chilton, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε αρκετούς αγώνες του WTCC.

Advertisement