Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ferrari 212 Inter: Κόσμημα με ιστορία

Ελλάδα 6:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari 212 Inter: Κόσμημα με ιστορία

ΝΕΑ

Ferrari 212 Inter: Κόσμημα με ιστορία

ΝΕΑ

Εδώ είναι μια Ferrari που δεν βλέπετε κάθε μέρα. Όχι ότι υπάρχει πραγματικά κάποια Ferrari που βλέπετε κάθε μέρα, εκτός και αν τυχαίνει να δουλεύετε για την αυτοκινητοβιομηχανία ή να έχετε την ευτυχία να έχετε μια. Ακόμα κι αν εμπίπτετε σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες, επαναλαμβάνουμε αποτελεί σπάνιο θέαμα μια Ferrari σαν αυτή.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η 1952 212 Inter χρησιμοποιεί ένα μοναδικό αμάξωμα από την Ghia και μπορεί να γίνει δική σας μέσω του Motor GT αντί του ποσού των 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Αν συμβεί να αγοράσετε αυτή την απίστευτα όμορφη Ferrari, θα ανήκετε προφανώς σε κάποια μάλλον αξιοσημείωτη εταιρεία. Αυτή η ειδική 212 παρουσιάστηκε αρχικά το 1952 στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού, εκεί όπου την ερωτεύθηκε ο πρόεδρος της Αργεντινής Juan Perón. Αυτό έγινε μετά το θάνατο της διάσημης συζύγου του Evita ενώ σημειώστε πως οι ενέργειές του ήταν υπό στενή παρακολούθηση εκείνο το διάστημα. Λέγεται ότι αγόρασε το αυτοκίνητο αλλά πρώτα πήγε στο Μιλάνο να εγγραφεί στη λίστα παραγγελιών. Με αυτόν τον τρόπο ο Perón θα μπορούσε να αποφύγει υψηλούς φόρους για νέες εισαγωγές ειδών πολυτελείας που εισήλθαν τότε στην Αργεντινή.

Ferrari-inter-by-ghia-1952-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Σε κάθε περίπτωση, το αυτοκίνητο έμεινε εκεί αφού ο ίδιος εξορίστηκε λίγα χρόνια αργότερα. Παρέμεινε σε αποθήκη μέχρι το 1973, όταν το αγόρασε, από έναν Ιταλό που ζούσε στο Μπουένος Άιρες. Πωλήθηκε και πάλι το 1987, ενώ το 1990 αποκαταστάθηκε πλήρως για να επιστρέψει στην ίδια κατάσταση με την αρχική. Έκτοτε η πανέμορφη Ferrari έχει κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου και του τερματισμού στη δεύτερη θέση στο Pebble Beach Concours d’Elegance.

Ferrari-inter-by-ghia-1952-inter-tsiro-640

Ο κόσμος των συλλεκτικών αυτοκινήτων είναι γεμάτος σπάνια τετράτροχα με ενδιαφέρουσες ιστορίες, αλλά η συγκεκριμένη Ferrari 212 Inter ξεχωρίζει σίγουρα. Για ένα ακόμη πράγμα είναι εκπληκτική… Ο vintage Colombo V12 κάτω από το μακρύ καπό ακούγεται εξίσου εξαιρετικά. Ένα εντυπωσιακό μηχάνημα με απίστευτη ιστορία που σίγουρα του ταιριάζει.

Advertisement

Ferrari-inter-by-ghia-1952-tsiro-640