Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

FCA: Ο πιο προηγμένος προσομοιωτής της Β.Αμερικής (Video)

Ελλάδα 15:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

FCA: Ο πιο προηγμένος προσομοιωτής της Β.Αμερικής (Video)

ΝΕΑ

FCA: Ο πιο προηγμένος προσομοιωτής της Β.Αμερικής (Video)

ΝΕΑ

H FCA εγκαινίασε έναν νέο προσομοιωτή στο Κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης της στο Ontario του Καναδά. Είναι ο πιο προηγμένος που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Β.Αμερική, ίπταται (!) και προσφέρει μια εμπειρία ακόμη πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Advertisement
Advertisement

 

Ο νέος προσομοιωτής VDS (Vehicle Dynamics Simulator) βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας και μπορεί να αναπαράγει τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο, σε ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, σύμφωνα με τον επικεφαλής μηχανικό της FCA Καναδά Tony Mancina.

Advertisement
Advertisement

Ο νέος προσομοιωτής της FCA προσφέρει ελευθερία κινήσεων προς εννέα κατευθύνσεις, τρεις περισσότερες απο ό,τι βλέπουμε συνήθως σε προσομοιωτές. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ολόκληρη η πλατφόρμα των 4,5 τόνων (μαζί με τον προσομοιωτή, τα υδραυλικά συστήματα και την καμπίνα)… ίπταται πάνω από το έδαφος σε απόσταση μόλις τρία μικρόμετρα από το έδαφος! Έτσι απομονώνεται ακόμη περισσότερο από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται και να αναπαράγει τα δεδομένα με μεγαλύτερη ακρίβεια και ακόμη πιο ρεαλιστικά.

Η νέα προηγμένη μονάδα έχει την δυνατότητα να προσθέτει και υποσυστήματα στην προσομοίωση της λειτουργίας τους όπως ABS και ESC και θα βοηθήσει στη περαιτέρω μείωση των χρόνων εξέλιξης ενός νέου μοντέλου μειώνοντας παράλληλα και το κόστος. Μπορεί επίσης να δεχτεί δεδομένα από οποιοδήποτε αυτοκίνητο, δρόμο ή περιβάλλον οδήγησης.

Αρχικά ο νέος προσομοιωτής θα χρησιμοποιηθεί για την εξέλιξη των δυναμικών χαρακτηριστικών των μοντέλων του ομίλου, ενώ στο μέλλον θα μπει στο πρόγραμμα και η εξέλιξη προηγμένων συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού (ADAS) αλλά και συστήματα που αφορούν στην παρουσίαση των πληροφοριών.

Advertisement