Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Βαρκελώνη: Ο Charles Leclerc ταχύτερος στο FP1

Ελλάδα 0:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Βαρκελώνη: Ο Charles Leclerc ταχύτερος στο FP1

FORMULA 1

F1 GP Βαρκελώνη: Ο Charles Leclerc ταχύτερος στο FP1

FORMULA 1

Ο Charles Leclerc ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις Ελεύθερες Δοκιμές του Grand Prix της Βαρκελώνης έκτη διοργάνωση της χρονιάς. Τον οδηγό της Ferrari ακολούθησαν οι Carlos Sainz (Ferrari) και Max Verstappen  στο πρώτο επίσημο αγωνιστικό session

Advertisement
Advertisement

Στην πρώτη αγωνιστική κίνηση του τριημέρου, τα μάτια όλων ήταν πάνω στους οδηγούς της Ferrari (Charles Leclerc, που προηγείται στο πρωτάθλημα από τον Max Verstappen), Carlos Sainz, αλλά και στον Fernando Alonso (οι δύο τελευταίο είναι οι ήρωες των Καταλανών). Οι Sainz και Alonso τα κατάφεραν και με μία δεύτερη και μία πέμπτη θέση δικαίωσαν τους οπαδούς  τους.

Το πρώτο Free practice κύλισε χωρίς απρόοπτα με μοναδικό πρόβλημα το… κυκλοφοριακό και πολλούς οδηγούς να διαμαρτύρονται για αργά μονοθέσια στην πίστα. Χαρακτηριστικό είναι πως οι έξι πρώτοι οδηγοί ήταν στο ίδιο δευτερόλεπτο, παρά τις διαμαρτυρίες στις επικοινωνίες για εμπόδια.

Ανάμεσα σε αυτούς που διαμαρτυρήθηκαν ήταν και ο Verstappen, που είπε πως έχασε χρόνο στο τρίτο χρονομετρημένο κομμάτι του γρήγορου γύρου του, επειδή συνάντησε πιο αργούς οδηγούς.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι αρκετές ήταν οι ομάδες που είχαν βελτιώσεις στο πλαίσιο. Αυτές ήταν η Aston Martin, McLaren, Ferrari και Alfa Romeo ενώ οι Hamilton και Russell  έχουν νέο κινητήρα και ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και νέο κιβώτιο, όπως και ο Leclerc.

Μάλιστα οι ομοιότητες της νέας Aston Martin με την Red Bull, ήταν τόσες πολλές που κίνησαν την περιέργεια στην Αυστριακή ομάδα. Η FIA έκανε έλεγχο στο αυτοκίνητο και δεν βρήκε παραβάσεις ή σημεία απόλυτης αντιγραφής και δεν έδωσε ποινές.

Δεν ήταν όμως μόνο τα μονοθέσια που είχαν αλλαγές αλλά και οι συνθέσεις των ομάδων. Η Red Bull έφερε για το FP1 τον junior driver Juri Vips (στην θέση του Sergio Perez). Ο 21χρονος Εσθονός, είναι όγδοος στο πρωτάθλημα Formula 2. Η Alfa Romeo έχει στο μονοθέσιό της τον… Robert Kubica, που αντικαθιστά τον Zhou Guanyu.

Advertisement

Τα αποτελέσματα

1  Charles Leclerc (Ferrari) 1:19.828

Advertisement

2  Carlos Sainz (Ferrari) +0.079

3  Max Verstappen (Red Bull Racing) +0.336

4  George Russell (Mercedes) +0.762

Advertisement

5  Fernando Alonso (Alpine) +0.940

6  Lewis Hamilton (Mercedes) +0.983

7  Lando Norris (McLaren) +1.451

8  Pierre Gasly (AlphaTauri) +1.594

9  Daniel Ricciardo (McLaren) +1.909

10  Yuki Tsunoda (AlphaTauri) +1.986