NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Ετοιμάζεται και η Mercedes GLB

Οι φωτογραφίες με το crossover σε τρέηλερ και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των αυτοκινήτων της Mercedes, ανατροφοδοτεί τα σενάρια για παρουσίαση της GLB πιο σύντομα από όσο περιμέναμε.

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Οι «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες είναι του Per Orslien που το είδε τυχαία στα Σουηδικά σύνορα και δείχνουν το αυτοκίνητο με το λιγότερο καμουφλάζ από όλες τις περιπτώσεις που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Είναι –κατά πάσα πιθανότητα- το νέο crossover GLB, ένα μοντέλο που θα βάλει τη Mercedes στην κατηγορία των μικρών SUV/ crossover.

Το μοντέλο χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της νέας A-Class, οπότε και είναι λογικό να έχει κοινές εκδόσεις με μηχανικά σύνολα και κιβώτια ταχυτήτων. Στην GLB αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του και το νέο τετρακύλινδρο 2λιτρο σύνολο 221 ίππων, ενώ είναι πιθανό να την δούμε και σε έκδοση AMG με απόδοση περίπου 400 ίππων. Η επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου μπορεί να προκύψει πριν αλλάξει το ημερολογιακό έτος, ενώ η διάθεσή του στις αγορές, αρχής γενομένης από τις ΗΠΑ, αναμένεται να ξεκινήσει προς τα τέλη του 2019.